View Single Post
  #9 (permalink)  
Vechi 30 oct 2010, 01:13:21
Ana Christina's Avatar
Ana Christina Ana Christina este deconectat
(meniuri, evolutie)
Sunt în trecere...Slabuta in trecere
Merite:
 
Data înregistrării: 23 oct 2010
Locaţie: Constanta, Romania
Vârsta: 41
Date: 160cm, 50kg
Mesaje: 7
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Implicit Re: M-am lasat de fumat - efecte aparute (constipatie, posibila ingrasare)

Citat:
Anterior postat de slabuta Vezi mesajul
Buna Cristina si bine ai venit printre noi
Buna si multumesc pt urare. Stiu ca numele pe care l-am ales pt forum include Christina, dar numele meu adevarat este doar Ana - Christiana este un nume de botez pe care l-am adaptat taind a-ul ca sa nu rimeze cu Ana. Scuze pt confuzie, dar vroiam sa clarific.

Citat:
Piure trebuie mancat cat mai rar si mamaliga la fel.
Pot sa intreb de ce? Credeam ca o alimentatie sanatoasa include co portie zilnica de genul cartofi / orez / malai etc. Este din cauza ca fulgii de piure nu sint sanatosi? Si daca da, pot sa ii inlocuiesc cu 200 g cartofi la cuptor, chiar daca s-a folosit ulei?

Citat:
Si in nici un caz combinate cu carnita.
Am citit des acest sfat pe aici, dar din nefericire, nu mi-e clar de ce. Daca ai putea sa imi dai, te rog, un link la un articol cit mai lung & detaliat despre asta, ti-as fi recunoscatoare.

Citat:
Foarte putin, trebuie putin mai mult curaj, o omleta, sau un sandwich cu de toate, sau altceva, dar mai satios.
Ok, am retinut. Problema este ca nu prea mi-e foame dimineata, dar am sa incerc ce mi-ai sugerat tu.

Citat:
Gustare aici s-a gresit foarte mult.
Fara biscuiti cu cacao, si niciodata fructele amestecate cu alte alimente.
Ah, da, biscuitii intra la capitolul "pacate admise". Imi plac mult dulciurile, iar daca pot sa tin sub control caloriile, incerc sa maninc macar un biscuite mic / bomboana de ciocolata pe zi. Cit despre fructe, am citit o argumentatie despre asta (cred ca in cartea lui Montignac, dar nu sint sigura), dar pt ca dincolo de acel loc, nu prea am vazut-o pe nicaieri, am ridicat din umeri. E posibil sa fi procedat gresit, asa ca o sa ma mai informez.

Citat:
La cina se putea pe langa salata un gratar de pui/vita/porc, dar nu piure si fara paine.
Painea se mananca de preferat dimineata si nu se combina cu piure si nu trebuie sa apara fructe, care se pot manca singure, la gustari.
De ce piinea dimineata? Cit despre gratarul de seara, am incercat, dar daca tot e proteina, nu pot sa il las la prinz, unde ma satura mai bine (si unde il pot minca cald la munca, spre deosebire de necesitatea de la birou pt 2 mese diferite, ceea ce n-am cum)? Seara am experimentat cu sandvis-ul cu proteina sau crema de brinza/cascaval light pt sint mai accesibile avind in vedere programul meu nesuferit si orele la care ajung acasa.

Citat:
Trebuie sa iti reorganizezi meniul, e putin cam haotic si are putine proteine.
Ai foarte mare dreptate in legatura cu proteinele, dar pt ca nu le gatesc chiar eu, mi-e greu cu estimarea caloriilor & nu pot sa imi dau seama macar intre ce cantitati ar trebui sa variez. As aprecia foarte mult daca ai putea sugera modalitati de includere a mai multe proteine in conditiile in care nu am posibilitatea sa gatesc eu preparatele din carne.

In fine, din fericire in curind voi avea un program mai putin haotic si sper ca asta sa permita organizarea unor meniuri mai sanatoase, asupra al caror continut sa am mai mult control. Inca o data, multumesc din suflet pt rabdarea si sugestiile oferite! Promit ca voi incerca sa folosesc cit mai multe dintre ele.
Ana Christina, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Sedentar, este de 1365 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 848 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat