Pilaf de orez cu verdeturi
Ingrediente:
250 g orez basmati brun si orez salbatic
1 lingura ulei de masline
1 ceapa, taiata
1 catel de usturoi, zdrobit
1 lingurita chimen turcesc macinat
1 lingurita turmenic macinat
½ cana stafide aurii
3 cani zeama de legume
2-3 cani amestec de verdeturi proaspete, tocate
sare si piper negru, proaspat macinat
crengute de verdeturi proaspete si ¼ cana fistic tocat, pentru ornat
Pregătire:
1. Spalati bine orezul in jet de apa rece si scurgeti bine. Incingeti uleiul intr-o cratita si caliti ceapa si usturoiul la foc moale, 5 minute, amestecand ocazional.
2. Adaugati mirodeniile si orezul si mai caliti 1 minut, amestecand. Adaugati stafidele si zeama de legume, aduceti la temperatura de fierbere, acoperiti si fierbeti la foc mic 20-25 minute, amestecand ocazional.
3. Adaugati amestecul de verdeturi si potriviti din sare si piper. Turnati pilaful in vasul de servit cald, ornate cu crengute de ierburi proaspete si presarati fistic tocat. Serviti imediat.