forum.slabute.ro

forum.slabute.ro (http://forum.slabute.ro/)
-   Detoxifiere (http://forum.slabute.ro/detoxifiere/)
-   -   Regimul nr.7 al dr.Oshawa (http://forum.slabute.ro/detoxifiere/regimul-nr-7-al-dr-oshawa-19.html)

Slabuta 20 feb 2010 03:48:10

Re: Regimul nr.7 al dr.Oshawa
 
Suzume te tenteaza si pe tine? :)

zoridezi11 20 feb 2010 03:50:51

Re: Regimul nr.7 al dr.Oshawa
 
Reţete:

În afară de reţetele cunoscute cu grâu, orez, hrişcă sau mei fierte în apă cu sare, vă mai prezentăm în continuare o serie de reţete mai elaborate care vă vor face mai facilă abordarea acestui regim.

1.Grâu, hrişcă sau mei copt

Se spală foarte bine grâul şi se pune în tigaie cu sare, în strat subţire, atât cât să o acopere. Se pune pe foc puternic şi se amestecă în continuu cu o lingură de lemn. Este foarte important ca focul să fie puternic, pentru ca bobul să devină crocant şi nu tare. Se coace până când boabele de grâu plesnesc toate şi îşi schimbă uşor culoarea. Se verifică dacă grâul a devenit crocant şi uşor de mestecat. Trebuie să aveţi grijă să îl luaţi de pe foc înainte de a se arde, deoarece începe foarte rapid să se închidă la culoare după ce s-a evaporat apa din boabele de grâu.
Pentru hrişcă sau mei se procedează analog, cu precizarea că acestea trebuiesc coapte fără a fi fost umezite în prealabil. În schimb, se adaugă sarea umezită pentru ca aceasta să adere la boabele de hrişcă sau mei.

2.Turtiţe din grâu

Se macină fin grâul (cu ajutorul unei râşniţe mecanice sau electrice), până devine făină. Se face o cocă din apă, sare şi făină de grâu complet, care trebuie să fie elastică, nici prea moale, nici prea tare. Se lasă cca. 2 ore să stea, până ce glutenul din făină face priză, după care se fac turtiţe care se coc fie în tigaie, fără ulei, la foc mic, fie în cuptor (care a fost încins din timp), iar tava în care se pun turtiţele sau covrigeii trebuie să fie şi ea fierbinte.
Dacă se coc în tigaie, se recomandă ca turtiţele să fie cât mai subţiri. La cuptor se pot face covrigi, batoane sau orice alte forme. Se procedează analog în cazul turtiţelor din hrişcă. Se recomandă să se facă turtiţe din făină de grâu amestecată cu făină de hrişcă sau/şi cu făină de mei, făina de grâu fiind în proporţia cea mai mare.

3.Supă de orez cu găluşte de grâu

Dintr-o cantitate mică de făină de grâu integral, apă şi sare se face o cocă moale (mai moale decât cea pentru turtiţe) şi se lasă să stea 15-25 de minute.
Din aceasta se fac găluştele, de mărime cât o nucă, şi se pun în apă clocotită cu sare. Se fierb circa 10 minute, după care se adaugă orez sau făină de orez. Se mai fierbe vreo 10-15 minute, amestecând des dacă am pus făină de orez pentru a nu se lipi. În loc de orez se poate folosi şi hrişcă.

4.Supă de tăiţei de hrişcă

Se prepară din făină de hrişcă măcinată fin, sare şi apă un aluat tare, care apoi se întinde cu făcăleţul pe o masă presărată cu făină. Se rulează apoi foaia obţinută şi se taie felii subţiri. Din aceste felii, când se desfac, se obţin tăiţei care se pun într-o sită şi se scutură de făină. Se mai ţin un sfert de oră să se usuce, apoi se fierb în apă clocotită cu sare timp de 10-15 minute. Opţional se poate adăuga şi o mână de orez pentru a „îmbogăţi” supa.

5.Terci de grâu şi orez

Se pune apă cu sare la fiert. Când clocoteşte, se toarnă, în ploaie, făină din grâu integral şi făină de orez, până se obţine o consistenţă de mămăligă moale. Atenţie! Şi grâul şi orezul se umflă la fiert, astfel încât va trebui să lăsaţi compoziţia mai moale şi să nu puneţi prea multă făină. Se fierbe circa 20-30 de minute, amestecând din când în când. Se poate realiza şi numai din făină de grâu sau numai din făină de orez. De asemenea, se poate realiza şi terci din făină de mei sau amestecat cu făină de grâu sau orez.

6.Terci de hrişcă

Este o mâncare foarte sănătoasă şi delicioasă, care poate fi consumată des în acest regim. Se prepară din făină de hrişcă măcinată peste care se toarnă apă clocotită şi sare. Se amestecă, obţinându-se o compoziţie moale care se lasă la umflat 15-20 de minute. Se observă apoi că făina de hrişcă a absorbit toată apa şi terciul a devenit consistent, fiind foarte gustos şi hrănitor.

7.Cremă de orez
Se prăjeşte moderat orezul până ce devine rumen. Se macină şi se adaugă la făina rezultată trei pahare de apă la patru linguri de făină astfel obţinută. Se fierbe totul aproximativ 25 de minute, adăugând apă dacă mai este necesar. Se sărează în final după gust.

Se mai pot consuma şi următoarele combinaţii:
- orez fiert împreună cu făină de grâu, hrişcă sau mei coapte;
- grâu fiert împreună cu făină de orez copt;
- hrişcă fiartă împreună cu făină de grâu copt;
- hrişcă înmuiată în apă rece cu sare timp de minim 1 oră.

yogaesoteric.net

Suzume 20 feb 2010 03:51:48

Re: Regimul nr.7 al dr.Oshawa
 
Citat:

Anterior postat de slabuta (Post 93138)
Suzume te tenteaza si pe tine? :)

Da, e altceva decat fructe, legume, supe si gratar de pui. Plus ca cerealele de gen curata destul de bine corpul, dar fara ceai verde nu as prea incerca-o. Eu imi potolesc poftele si imi aman mesele cu ceai, apa e cam 0. Am vazut pe internet ca poti sa consumi ceai de busuioc sau ceai negru, dar cel negru nu prea imi placea iar ceaiul de busuioc nu prea stiu cum o fi si nici daca m-as obisnui cu el.:-s

zoridezi11 20 feb 2010 03:52:28

Re: Regimul nr.7 al dr.Oshawa
 
RETETE CU CEREALE care pot fi preparate in timpul curei
1. Turtite din grau
Ingrediente: 500 g grau curat, 1 lingurita sare grunjoasa, 150 ml apa.
Mod de preparare: Se macina fin graul (cu o rasnita electrica sau cu o moara casnica de uruiala), obtinandu-se faina integrala, din care se face o coca cu apa si sarea. Se lasa la inmuiat 30 de minute, apoi se fac turtitele, care se coc in tigaie fara ulei, la foc mic. Faina de grau integrala gasiti la orice magazin naturist.
2. Grau, hrisca sau mei copt
Ingrediente: 300 g grau, hrisca sau mei, 1 lingurita sare grunjoasa.
Mod de preparare: Se spala bine graul si se pune in tigaie sau ceaun de fonta cu apa si sare, atat cat sa-l acopere. Se lasa la foc iute pana se evapora apa si se amesteca continuu pana graul isi schimba culoarea si este usor de mestecat. Hrisca si meiul pot fi coapte fara a fi umezite in prealabil.
3. Terci de grau
Ingrediente: 200 g faina de grau integrala, 400 ml apa si un varf de cutit sare grunjoasa.
Mod de preparare: Se pune apa cu sare la fiert. Cand clocoteste, se toarna (in ploaie) faina de grau integrala, pana se obtine consistenta dorita. Se fierbe 20-30 de minute.
4. Supa de orez cu galuste de grau
Ingrediente: 100 g faina de grau integrala, 100 g orez, jumatate de lingurita de sare, 500 ml apa.
Mod de preparare: Din graul macinat, putina apa si sare se face o coca moale si se lasa la inmuiat 30 de minute. Se fac galuste mici care se pun in apa clocotita cu sare, se fierb 10 minute, apoi se adauga orezul si se mai fierb 20 de minute.
5. „Lapte” de grau
Ingrediente: 40 g grau si 300 ml apa.
Mod de preparare: Se macina graul (la rasnita de cafea), se pune intr-o cana mare si se toarna apa fierbinte; se agita si se lasa la racit. Inainte de a se consuma, se amesteca continutul.
6. „Pilaf” simplu
Ingrediente: 100 g orez, 300 ml apa, 1/2 lingurita sare grunjoasa.
Mod de preparare: Se spala bine orezul si se pune la fiert cu apa si sarea intr-un vas de fonta, la foc moderat, 20 de minute.
7. Hrisca cruda
Ingrediente: 200 g hrisca.
Mod de preparare: Se spala boabele de hrisca, se pun intr-un vas si se acopera cu apa. Dupa 1-2 ore hrisca se inmoaie, se umfla si se poate consuma. Hrisca poate fi inlocuita cu grau, cu conditia sa fie pus la inmuiat cu o seara inainte.
8. Pasta de orez
Ingrediente: 200 g orez, 400 ml apa, 1/2 lingurita sare grunjoasa.
Mod de preparare: Se macina orezul cu o rasnita de cafea. Se pune apa cu sare la fiert. Cand clocoteste, se adauga faina de orez. Se fierbe 15-20 minute.
9. Placinta de grau cu orez fiert
Ingrediente: 500 g faina de grau integrala, 200 g orez, 1 lingurita de sare grunjoasa.
Mod de preparare: Se prepara o coca cu apa calduta si sare din grau integral si se fierbe orezul separat cu putina sare. Se intinde coca cu un facalet pentru a obtine o foaie de placinta, dar ceva mai groasa decat cea de la patiserie. Se pune orezul fiert la mijloc si se ruleaza foaia de placinta. Se presara putina faina integrala pe tava, se aseaza 3 rulouri si se coc la foc iute 10-20 de minute. Se taie in felii groase si se mananca in decurs de 7-10 ore.
10. Fulgi din cereale (grau, orez, secara, ovaz)
Se cumpara de la supermarket sau magazine naturiste si se consuma ca atare, uscate, sau inmuiate in apa, simple sau combinate si in cantitatea pe care o dorim.
11. Turtitele multicereal
Se prepara ca si cele din grau. Pentru a pregati coca, pe langa faina integrala din grau, se folosesc suplimentar mei macinat si fiert, hrisca macinata inmuiata cu apa 2-3 ore sau orez macinat si fiert, amestecate in proportii egale sau dupa imaginatia de moment.
myherbalcare.wordpress.com

Slabuta 20 feb 2010 03:55:18

Re: Regimul nr.7 al dr.Oshawa
 
Noapte buna fetelor, spor la studiat :)

Suzume 20 feb 2010 03:59:09

Re: Regimul nr.7 al dr.Oshawa
 
Citat:

Anterior postat de zoridezi11 (Post 93132)
Tratarea cancerului cu regimul Oshawa

Dacă apare tendinţa de constipaţie, se fac clisme.

Omfg :)), eu nu prea ma constip dar sa fac clisma?! Pe de alta parte, mai bine clisma decat sa mananc o tenie salvatoare :))

zoridezi11 20 feb 2010 03:59:22

Re: Regimul nr.7 al dr.Oshawa
 
Citat:

Anterior postat de slabuta (Post 93142)
Noapte buna fetelor, spor la studiat :)

Multumesc. Noapte buna.>:D<

zoridezi11 20 feb 2010 04:00:35

Re: Regimul nr.7 al dr.Oshawa
 
Citat:

Anterior postat de Suzume (Post 93143)
Omfg :)), eu nu prea ma constip dar sa fac clisma?! Pe de alta parte, mai bine clisma decat sa mananc o tenie salvatoare :))

:)):)) Buni si viermii la ceva. :))

Suzume 20 feb 2010 04:05:49

Re: Regimul nr.7 al dr.Oshawa
 
Citat:

Anterior postat de zoridezi11 (Post 93132)
Tratarea cancerului cu regimul Oshawa

..turtiţele de făină integrală de grîu. Din surse biblice şi istorice, se pare că pe vremea lui Isus, astfel de turtiţe necrescute erau o mîncare destul de răspîndită, iar la "Cina cea de Taină" o astfel de "azimă" a fost ruptă şi împărţită apostolilor de către Isus. Aluatul se face cu cît mai puţină apă şi sare. După ce a fost bine frămîntat, se aşteaptă 20 de minute şi se fac turtiţe, care se coc în cuptor, la foc potrivit. Nu se păstrează în pungi de plastic, ci doar de hîrtie sau textile.

Nu se poate face si intr-o tigaie fara ulei, fara nimic? Eu momentan nu am cuptor ca sunt in renovare cu apartamenul si pana o sa termin mai dureaza..

Citat:

Anterior postat de slabuta (Post 93142)
Noapte buna fetelor, spor la studiat :)

Somn usor Slabuta. >:D<

zoridezi11 20 feb 2010 04:24:06

Re: Regimul nr.7 al dr.Oshawa
 
O explicatie pentru apa:

Citat:

Dar in cura Oshawa scopul este de a creste energia Yang a organismului prin aportul de cereale care in general sunt Yang(unele triplu Yang,cum e hrisca)dar si prin scaderea energiei Yin (apa este Yin si trebuie mult redusa).In plus ,se crede ca apa in exces oboseste rinichii si nu ii curata,cum se spune in toate revistele de femei,sa zicem:). Din experienta personala va pot spune ca am suferit si de o infectie urinara care se cronicizase de ani de zile(sub forma unei banale cistite recurente)care a disparut total dupa acest regim,desi beam doar 500-750ml apa/zi.Inainte de cura bausem si eu 2-3l de apa /zi,stiind ca "asa e sanatos pt rinichi".Cum scadeam cantitatea de apa,cum mica infectie revenea.Dar in timpul reg.am baut putin si,culmea,m-am vindecat.

Este important poate sa bem m multa apa atunci cand avem o alimentatie normala dar in timpul acestui regim,NU.

Al doilea obiectiv al regimului este "sararea",alcalinizarea sangelui. Microbii nu(prea:) ) supravietuiesc in mediul bazic.De aceea,trebuie sa punem sare in preparatele de cereale. dar sare bruta,aproape neagra,din aia�de dat la oi:).sarea de mare care se gaseste peste tot e de fapt rafinata si cristalizata.

Ma tem ca va plictisesc cu aceasta "dialectica" Yin-Yang care m-a plictisit si enervat si pe mine la acel moment. Am facut niste cursuri cu specialisti in macrobiotica si unii mi s- au parut la fel de fanatici si de ciudati ca si unii yoghini. Dar pe mine regimul lor ALIMENTAR m-a vindecat. Asa ca a trebuit sa suport,ba chiar sa studiez teoriile lor care sunt ,cum am m zis,uneori simplificatoare si chiar kitschioase.

Ce sa m zic,suportam si kitsch-ul daca ne aduce sanatate si/sau suplete. E ca si cum as spune ca m-am vindecat ascultand manele:))

Totusi,sunt si f multi medici convinsi nu numai de avantajele,ci si de miracolele macrobioticii.

Cel m important e sa cititi cel putin cele 3 carti,altfel tineti un simplu regim cu cereale,ceea ce,desigur,la varsta si la starea voastra de sanatate poate fi suficient.
Citat:

De ce trebuie crescuta energia Yang si scazuta Yin ? Credeam ca ele sunt in echilibru sau poate macar ar trebui sa fie.
- Care e cantitatea de apa "normala" care trebuie bauta ( nu ma refer la aceasta cura) astfel incat sa se poata stii cand este in exces sau din contra in minus ? Pt. toata lumea e vorba de aceeasi cantitate ? Parca nu-mi vine sa cred. Cine a fixat-o ?
- Despre ce carti vorbesti ? (cele 3 carti care ar trebui citite)


1.Se zice ca majoritatea bolilor sunt generate de fapt de deficituri de Yang si deci de surplusuri de Yin. Cancerul este cea m grava boala a excesului de Yin. Da,cele 2 energiii TREBUIE sa fie in echilibru dar aparitia bolii arata ca exista un dezechilibru.Exista,totusi si boli care sunt date de un Yang excesiv.Dar iar trebuie sa simplific simplificarea:),sa explic prea simplu..Cititi va rog cartile recomandate,chiar daca trebuie sa faceti un efort sa le gasiti.
2.Nici eu nu inteleg bine chestiunea asta cu apa.Poate fi o chestie de instinct.Atunci cand esti sanatos si instinctele foamei/setei nu iti sunt pervetite(nah!),corpul stie/simte bine cat are nevoie. Totusi,pt perioada regimului e recomandat sa bei atat cat sa iti permita sa urinezi de max 2-3ori/zi.Sigur ca asta e iar fff discutabil....Chiar si cand esti obosit ai tendinta sa bei m mult.
3.Legat de cele 3 carti,ma citez acum cu ce am scris la pg.1 a acestui topic:

"Dar in spatele teoriei care pare simpla("incape pe o foaie de caiet"),este o baza mult mai ampla. S-a tradus si in Ro,desi in putine exemplare,cartea lui George Oshawa -Zen Macrobiotic(la Editura de Vest,TM ,2002,cred).Mai sunt in aceeasi serie cartile a 2 discipoli francezi.Interesante si acelea.
Dar est e f important sa cititi TOT ce gasiti,adica cel putin cele 3 carti in ro,pt ca regimul e mult m complicat de fapt,iar dupa ce renunti la el trebuie sa mananci mai ales(dar de atunci e destul de permisiv)anumite produse."
culinar.ro


Ora este GMT +2. Ora este acum 06:04:36.

Powered by vBulletin Versiunea 3.8.4. Copyright ©2000-2024 Jelsoft Enterprises Limited.


SEO by vBSEO