Re: Camara Anutei
Ardei umpluti (dietetici) Timp de preparare: 40 min Ingrediente: 8 ardei grasi, spalati, cu capacul taiat si semintele scoase, 100 gr orez, 400 gr rosii decojite taiate marunt ( sau o conserva de rosii maruntite), 1 legatura marar, 1 legatura patrunjel, 200 gr carne tocata de pui, 1 lingura de menta proaspata tocata ( sau o lingurita de menta uscata si maruntita), sare, piper, 1 lingura ulei masline, 50 gr pasta de rosii Mod de preparare: Se amesteca orezul cu carnea tocata, verdeata tocata marunt, rosile si uleiul. Se umplu ardeii. Specific: TurciaSe asaza intr-o oala, pe un singur rand. Pasta de rosii se dilueaza cu apa si se toarna pe deasupra. Se gatesc pe aragaz, in oala acoperita.Cu smantana sau iaurt Makluba Timp de preparare: 30 min Ingrediente: carne de pui, cartofi, vinete, conopida, orez, ceapa Mod de preparare: Se pune la fiert carnea de pui si cand apa incepe sa fiarba se taie o ceapa solzi si se pune in Specific: Egiptoala; se lasa sa fiarba pana puiul este moale. Separat se taie cartofii rondele la fel si vinetele si impreuna cu conopida desfacuta in bucati se prajeste bine in ulei. Cind sint toate gata, se ia o oala mai mare in care se pune in ordinea urmatoare: pe fundul oalei se pun cartofii, apoi carnea, un strat de orez, conopida si vinetele, iar orez. La urma se ia zeama in care a fiert puiul si se condimenteaza apoi se adauga peste ingrediente in oala, sa le acopere. Cand este fiert orezul si nu mai este apa se stinge focul.Se serveste calda, cu iaurt si salata. Patlican Musakka Timp de preparare: 1 h Ingrediente: 1 kg vinete, 50 g ulei de masline, 250 gr carne tocata, 2 cepe mici, 2 rosii, 2 lingurite bulion, 2 lingurite sare, 1/4 lingurita piper, 1/2 cana apa, patrunjel Mod de preparare: Se curata vinetele fasii si se taie in felii de 1 cm grosime. Se prajesc usor in ulei pana devin Specific: Turciamaronii. Se scot din tigaie, pastrand uleiul. Se pune un strat de vinete intr-un vas. In uleiul ramas se caleste ceapa, dupa care se pune si carnea, lasandu-se timp de 8 -10 minute. Se adauga bulionul, o rosie taiata, sarea si piperul. Se acopera cu un capac si se lasa 4-5 minute. Se adauga apa, amestecand bine. Se lasa amestecul pana fierbe, dupa care se rastoarna peste vinete. Se acopera cu felii de rosie. Se lasa la cuptor 30 minute. Se presara deasupra patrunjel. Se serveste ferbinte. Linte cu orez Timp de preparare: 1 h30 min Ingrediente: 250 gr.linte, 1 ceasca orez, 1 ceasca ulei de masline, 2-3 rosii taiate cubulete mici, 1 ceapa tocata, sare, piper, putin cumin (qumen) Mod de preparare: Se spala lintea si se pun la fiert, cand apa da in clocot se strecoara si se pune alta apa, curata, Specific: Greciase adauga rosiile, sarea, piperul (vegeta putin). Cand lintea este pe jumatate gata, se pune qumin, se adauga orezul si inca putina apa, daca e nevoie, si se lasa sa fiarba. Intr-o tigaie se prajeste ceapa in ulei incins si se toarna cepa si uleiul peste linte si orez.Se seveste fierbinte. Se poate face cu orice fel de carne. Orez fiert dupa reteta egipteana Timp de preparare: 15 min Ingrediente: 255 gr. orez, 6 dl apa, 2 lingurite Vegeta, 25 gr unt sau margarina Mod de preparare: Se fierbe apa cu Vegeta. Se spala orezul si se lasa sa se scurga bine. Se incinge untul/ Specific: Egiptmargarina intr-o cratita si pune 1/5 din orez. Se amesteca pana se rumeneste usor. Se pune restul de orez si se amesteca cam 1 minut. Se toarna apa cu vegeta. Se pune capacul. Se lasa sa fiarba fara sa se amestece cam 12 minute. Orezul trebuie sa fie uscat si stralucitor. Orez gratinat Timp de preparare: 10 min Ingrediente: orez, sunca presata, cascaval, ardei gras, piper alb, sare, 1 ou, vitin, ceapa verde Mod de preparare: Orezul se spala in 2-3 ape, se fierbe in proportie de 1/1 cu apa. Sunca presata se taie cuburi Specific: Chinamici, la fel si cascavalul curatat. Ardeiul gras, dupa ce e spalat si curatat, se taie joulien. Se clateste sunca si ardeiul gras. Oul se face omleta si se rupe bucatele mici si se amesteca cu sunca si ardeiul gras (in foarte foarte putin ulei). Dupa 2 minute de amestecat se adauga orezul cam cca un bol de orez fiert, vitinul (daca este), sarea, piperul alb. La urma se adauga cascavalul taiat cuburi mici si ceapa verde tocata foarte marunt, cca un varf de lingurita, si se amesteca pana se gratineaza.Se serveste de preferinta cald, cu betisoare chinezesti, alaturi de o portie de porc Gong-Bao. Paella Timp de preparare: 30 min Ingrediente: 2 pahare de orez, o ceapa medie, un morcov, fructe de mare, amestec mexican(mazare, porumb, etc), o conserva cu ciuperci, sare, piper, oregano, curry, ulei. Mod de preparare: Se pune putin ulei intr-o oala. Se curata ceapa si morcovul, se spala ceapa se taie marunt si Specific: Spaniamorcovul se da prin razatoare; se pun la foc impreuna cu uleiul, ciupercile si cele 2 pahare de orez. Se lasa pina s-au rumenit(cca.5min) si apoi se adauga fructele de mare si 4-5 pahare de apa. Se condimenteaza cu sare, piper, oregano si curry. Se lasa la foc mic pina este fiert orezul.Se serveste calda Shakshuka Timp de preparare: 30 min Ingrediente: 1 kg. rosii, 4 cepe mari, 6 oua, 1 ardei iute, busuioc, cimbru, piper, chimen Mod de preparare: Aceasta este o reteta traditionala israeliana, foarte usoara. Rosiile se dau pe razatoare. Ceapa Specific: Israelse taie pestisori si se caleste in ulei pana devine aurie, apoi se adauga sucul de rosii, ardeiul si condimentele. Se acopera si se lasa 1/2 ora sa scada sosul. Se sparg ouale si se adauga in sos ca pe niste ochiuri. Se mai pune capacul si se mai lasa 5 minute pana se fac ouale, dar sa nu fie tari.Se serveste imediat fierbinte. Optional in sosul de rosii se mai poate adauga carne tocata, carnaciori, salam uscat, dupa preferinta. Vinete indiene Timp de preparare: 40 min Ingrediente: 1 kg. vinete, 4 buc. ceapa, 150 gr. unt, sare, piper, 2 oua, pesmet Mod de preparare: Se spala vinetele, li se taie cotorul si se imparte fiecare vanata in jumatate, in lungime. Se Specific: Indiascoate miezul, se toaca, amestecandu-l apoi cu cepele tocate marunt, sarea, piperul. Aceasta compozitie va fi apoi pusa intr-o tigaie cu unt incins si prajita usor citeva minute. Se umplu apoi vinetele, se dau prin ou batut si pesmet si se prajesc in mult unt. Pui adobo Timp de preparare: 45 min Ingrediente: 4 file-uri piept pui ( aprox 150 gr bucata, dezosate si fara piele, 1/2 cana sos de soia, 1/2 cana otet de vin, 1 cana apa, 10 catei de usturoi sau 5 lingurite de praf de usturoi Mod de preparare: Se da in clocot soia cu otetul, apa si usturoiul zdrobit sau praful de usturoi. Se adauga carnea Specific: Filipinede pui si se fiebe la foc mic 30-40 minute. Se serveste cu orez fiert la abur si legume |
Re: Camara Anutei
SALATE Salata chinezeasca Timp de preparare: 20 min Ingrediente: 1/2 varza, 3 morcovi, 2 castraveti, 5-6 catei usturoi, 3 linguri zahar, otet dupa gust, ardei rosu iute sau praf de chili (1/2 lingurita), piper Mod de preparare: Se taie varza fideluta, morcovii si castravetii se dau pe razatoarea mare, usturoiul de toaca Specific: Chinamarunt (in nici un caz nu se zdrobeste in presa). Separat se prepara o marinata din otet (cca 1/2 pahar), zahar si praf de chili sau ardei rosu iute taiat feliute subtiri. Se amesteca bine pana cand se dizolva zaharul. Se toarna peste legume si se pune piper dupa gust. Nu se foloseste deloc sare, intrucat ii schimba total gustul.Se poate servi dupa cca 1 h, dar este si mai buna a doua zi, dupa ce legumele au absorbit otetul. Are un gust dulce-acrisor, picant. Geagic (Salata turceasca) Timp de preparare: 5 min Ingrediente: 2-3 catei usturoi, 1 l iaurt, 3 castraveciori verzi, o legatura de marar Mod de preparare: Se piseaza usturoiul, se curata partial castravetii si apoi se rad pe o razatoare mare sau se fac Specific: Turciacubulete foarte mici. Mararul se toaca fin. Se adauga iaurtul si sarea, dupa care se amesteca toate ingredintele.Se serveste la mancarurile grase, in special de berbec. Salata de ton Timp de preparare: 30 min Ingrediente: 2 conserve ton bucati, 4 oua fierte, 2 grapfruit mari, sare, 1 galbenus ulei, si o lingura mustar pentru maioneza Mod de preparare: Se prepara o maioneza din galbenus, ulei si mustar. Se adauga ouale fierte tocate marunt, Specific: Caraibetonul scurs de ulei (sa fie ton bucati, nu maruntit) si grapfruiturile curatate si maruntite. Se amesteca bine. Salata cu tofu Ingrediente: 100 g tofu 1 salata verde 1 rosie 1 castravete. Mod de preparare: Se prepara ca o salata obisnuita (salata rosii si castravete), se adauga ulei si otet (sau lamaie pentru mai multa aroma) iar deasupra cand salata este gata se pune tofu taiat cubulete.Specific: Japonia Salata de avocado Timp de preparare: 20 min Ingrediente: 2 buc avocado, o rosie, o salata mica, sare si piper, 100 gr fasole fiarta, 100 gr branza data prin razatoare, smantana, 2 oua fierte tari, un castravete mediu, o muratura, 2 lingurite suc de lamaie, 2 lingurite nuci tocate, condimente diverse Mod de preparare: Se spala salata si se lasa in frigider, intr-un vas cu capac. Se spala castravetele, se taie felii si Specific: Caraibese presara cu sare si piper. Se curata avocado de coaja si se taie in doua, longitudinal. Se acopera cu zeama de lamaie. Se acopera cu un capac. Se amesteca muratura taiata marunt cu branza, cu fasolea si condimente. Cu aceasta umplutura se umplu bucatile de avocado. Pe fiecare jumatate de fruct se pune cate o felie de rosie. Se asaza pe pat de frunze de salata. Feliile de castravete se asaza pe felii de oua si se decoreaza frumos platoul cu ele. Se garniseste cu smanatana si cu nuci taiate. Salata de vinete iuti Timp de preparare: 45 min Ingrediente: 2-3 vinete, 2-3 ardei iuti, 3-4 ardei grasi, gogosari, ardei capia, usturoi, sare, piper, ulei otet Mod de preparare: Se coc vinetele si ardeii, ca pentru o salata obisnuita de vinete sau salta de ardei copti. Atentie Specific: Israelcand se coc ardeii iuti sa nu se arda prea mult, caci sunt subtiri in carne. Se curata. Se toc, se toaca usturoiul, se amesteca, se adauga sare, piper, uleiul si otetul. Se amesteca in continuare, se pune la rece.Se serveste ca o tartina, cu salata de rosii Salata egipteana Ingrediente: 4 castraveti, 1/2 lingurita usturoi pisat sau taiat foarte fin, 1 ceasca iaurt, 1 lingurita marar verde tocat marunt, 3 ridichi taiate marunt.Mod de preparare: Curatati castravetii. Amestecati usturoiul, iaurtul si mararul, apoi adaugati castravetii taiati fin Specific: Egiptsi ridichile. Amestecati bine. (Cel mai simplu ar fi ca ridichile si castravetii sa fie date pe razatoare.) Vinagrette Timp de preparare: 20 min Ingrediente: 3 rosii, 2 ardei, 2 castraveti, telina, 3 catei de usturoi, marar, patrunjel, 5 lingurite de ulei, 10 de otet, sare Mod de preparare: Se toaca marunt toate ingredientele se pun intr-un castron se adauga uleiul otetul si sarea se Specific: Braziliaamesteca pana incepe sa isi lase o apa. Se da la rece pt. 10 minute.De preferinta cu friptura la gratar. |
Re: Camara Anutei
SALATE RECI Salata andaluza Timp de preparare: 40 min Ingrediente: o ceasca orez, 3 cesti apa, 1/2 lingurita de vegeta, o rosie mare, un ardei verde, o ceapa, 5-10 catei usturoi(depinde cat sunt de mari), ulei, piper, sare, suc de lamaie Mod de preparare: Se fierbe orezul in apa cu vegeta; e important sa nu se amestece, ca sa nu se terciuiasca orezul; Specific: Spaniase taie rosiile si ardeiul in bucatele mici iar ceapa solzisori fini si se amesteca cu sare ulei si sucul de lamaie dupa gust. Se taie in felii foarte fine usturoiul si se amesteca cu orezul rece. Se lasa amesteca apoi toate ingredientele si se lasa la rece un sfert de ora.Trebuie consumata in cateva ore , pentru ca altfel se acreste. Salata de orez pentru post Timp de preparare: 10 min Ingrediente: O ceasca de orez fiert in apa cu sare, o rosie taiata cuburi, un castravete mare taiat cuburi, doi ardei grasi de diferite culori taiati ca chibritele, masline negre si verzi, bucati de sparanghel din conserva, otet (sau lamaie), ulei de masline, patrunjel tocat Mod de preparare: Orezul fiert se pune la racit in frigider. Intre timp se taie toate legumele, se prepara sosul de Specific: Mexicsalata si se amesteca toate si se sasoneaza dupa gust cu piper. Cand s-a racit si a patruns gustul de la ingrediente in orez, se pastreaza in frigider si se mananca rece. Ca salata de vara, i se adauga sardele cu tot cu uleiul din conserva, ansoa sau peste afumat.Se serveste ca cina in zilele de vara sau ca felul intai la pranz Salata racoroasa cu cus-cus Timp de preparare: 30 min Ingrediente: 500 g cus-cus, 3-4 rosii, 2-3 castraveciori, 2 ardei, 2 cepe mici/1 mare, 100 g stafide, menta proaspata, sare, piper Mod de preparare: Se pun stafidele intr-o cana cu apa sa se umfle. Se fierbe cus-cus-ul si se lasa sa se raceasca. Specific: TurciaSe taie cubuletele mici rosiile, ardeiul, cepa si castravetii. Se amesteca cu cus-cusul, stafidele, menta, sarea si piperul si se tine la figider.Se serveste rece Tzatziki Timp de preparare: 20 min Ingrediente: 1/2 kg. castraveti proaspeti, 3 cutii iaurt de 500 grame, 50 gr. nuci, usturoi, marar, sare, ulei Mod de preparare: Se scurge iaurtul in tifon. Se taie castravetii cubulete mici, se toaca nucile cu cutitul, se toaca Specific: Greciamararul, se preseaza usturoiul. Se amesteca toate ingredientele, se adauga putin ulei si sare dupa gust.Se serveste dupa 1 - 2 ore |
Re: Camara Anutei
Drenajul limfatic In ce consta procedura? Drenajul limfatic este un preso-masaj, prin care se actioneaza asupra lantului de ganglioni limfatici si a traiectului vaselor limfatice. Este un masaj special, care nu actioneaza prin lucrarea musculaturii, ci prin actiunea asupra sistemului limfatic. Aceasta tehnica de masaj presupune abordarea unor zone interzise altor tipuri de masaj: ganglionii limfatici. Apasarea trebuie sa fie una fina, usoara, blanda. Ritmul de lucru este unul lent, impus de viteza de scurgere a limfei prin vasele colectoare. Sensul de lucru este identic cu cel al masajului, in general, desi nu este vizata circulatia venoasa, ci cea limfatica. Locul de pornire al manevrelor pe diverse regiuni este diferit raportandu-se in primul rand la statiile ganglionare si in special la locul de varsare a limfei. Drenajul limfatic manual poate fi utilizat atat in cadrul masajului de intretinere, cat si in cadrul masajului terapeutic. Nu trebuie sa lipseasca din cadrul programelor de slabire si a terapiilor anticelulitice. Efecte benefice de durata Beneficiile drenajului limfatic sunt: reducerea edemelor („umflaturilor”) de diverse etiologii, detoxifierea organismului, regenerarea tisulara, efecte anti-imbatranire, ameliorarea durerilor cronice, reducerea simptomelor oboselii cronice, actiune antispastica, relaxare profunda (ca ajutor in insomnii, stres, pierderi de memorie), efecte asupra celulitei. Drenajul limfatic nu este indicat in cazul persoanelor cu inflamatii acute, tromboze, probleme cardiace majore. Datorita efectelor asupra sistemului imunitar persoanele cu tumori maligne, diabet, patologie tiroidiana sau renala trebuie sa aiba acordul medicului curant inaintea inceperii tratamentului. De asemenea, in timpul menstruatiei trebuie aplicat cu prudenta. Drenajul limfatic este foarte eficient ca metoda de relaxare, de prevenire si de tratare a numeroase afectiuni induse de modul de viata modern. Este o metoda care poate fi aplicata doar de persoane pragatite in acest sens. O sedinta de drenaj limfatic poate dura de la 40 de minute (drenajul pe regiuni) pana la 2 ore (drenajul general). |
Re: Camara Anutei
MERSUL PE JOS... Mersul pe jos nu necesita consultatie sau reteta, riscul efectelor adverse este foarte scazut, iar beneficiile sunt multiple: Controlul greutatii corporale – combinata cu o dieta sanatoasa, activitatea fizica reprezinta cheia oricarui plan de lunga durata pentru mentinerea greutatii. O greutate în limite normale reduce riscul dezvoltarii anumitor boli, precum diabet zaharat tip II, boli de inima, accident vascular, cancer, apnee în somn, osteoartrita. Controlul tensiunii arteriale – Activitatea fizica întareste inima, astfel încat aceasta poate pompa mai mult sange cu mai putin efort si cu o presiune mai mica la nivelul arterelor. A ramane în forma poate fi la fel de eficient pentru mentinerea unor valori tensionale normale precum administrarea anumitor medicamente hipotensoare. Reduce riscul de infarct miocardic – plimbarile sustinute timp de trei ore pe saptamana sau o jumatate de ora în fiecare zi sunt asociate cu o scadere de 30-40% a riscului de boli cardiace la femei. Creste colesterolul "bun", HDL. Activitatea fizica ajuta la reducerea în sange a colesterolului "rau", LDL, care formeaza placile de aterom în peretii vaselor – cauza majora de infarct. Reduce riscul de accident vascular – exercitii moderate efectuate în mod regulat, echivalentul unei plimbari energice cu durata de o ora pe zi, pot reduce riscul de accident vascular la jumatate potrivit unui studiu efectuat la Harvard pe 11 000 de barbati. Reduce riscul unei operatii pentru calcul la vezica biliara – mersul obisnuit sau orice alta forma de activitate fizica reduce riscul unei interventii chirurgicale pentru piatra la colecist cu 20-31%, potrivit unui studiu realizat la Harvard pe un lot de 60 000 femei, cu varsta cuprinsa între 40 si 65 de ani. Protectie împotriva fracturii de sold – activitatea fizica sustinuta diminueaza riscul fracturii de sold. Aceasta este concluzia unui studiu efectuat pe 30 000 persoane, barbati si femei, cu varsta cuprinsa între 20 si 93 de ani. ... si lista poate continua. Daca exercitiile fizice ar putea fi concentrate într-o pastila, aceasta ar fi una dintre cele mai recomandate tratamente din lume. Multe studii indica faptul ca o plimbare în ritm alert efectuata zilnic ajuta la: prevenirea depresiei, a cancerului de colon, a constipatiei, osteoporozei si impotentei, prelungeste durata vietii, reduce nivelul de stres, întareste musculatura, oasele si articulatiile, creste calitatea somnului, îmbunatateste starea de spirit si genereaza o senzatie de bine. Mersul pe jos are efecte benefice, dar pentru a obtine cele mai bune rezultate efectuati plimbari de treizeci de minute de cel putin cinci ori pe saptamana, în pas alert. |
Re: Camara Anutei
ROLUL PLANTELOR IN ECHILIBRUL HORMONAL Cretisoara, reglator hormonalCretisoara este un bun reglator hormonal, ce are actiune diuretica, antihemoragica, astringenta, antiinflamatoare, cicatrizanta. Ea este indicata in caz de dismenoree, tulburari de ciclu, respectiv amenoree sau hemoragie uterina. Ajuta, totodata, in mentinerea sarcinilor in cazul femeilor cu predispozitie la avort si are efect favorabil in diminuarea simptomatologiei specifice menopauzei. Se administreaza sub forma de ceai sau tinctura. Mararul, benefic la nivel endocrin Mararul are o actiune benefica in special la nivel endocrin si mai ales la nivelul gonadelor. Stimuleaza productia de estrogeni si este util in caz de tulburari de menstruatie, pentru stimularea cresterii sanilor,marirea secretiei de lapte la femeile care alapteaza. Diminueaza simptomatologia neplacuta asociata menopauzei, reda vitalitatea si accentueaza caracterele feminine. Se poate utiliza sub forma de tinctura sau pulbere uscata. Lemnul-dulce combate infertilitatea Lemnul-dulce contine fitoestrogeni cu actiune mai puternica decat semintele de marar. Este indicat pentru combaterea infertilitatii, a hirsutismului si a frigiditatii la femei, a tulburarilor specifice premenopauzei si menopauzei (bufeuri, transpiratie, iritabilitate), pentru prevenirea si ameliorarea osteoporozei. Coada-soricelului, indicata pentru fibrom Coada-soricelului are o actiune excelenta asupra aparatului genital feminin si este utila in caz de dismenoree, tulburari de ciclu, fibrom, chist sau cancer ovarian. Se utilizeaza intern sub forma de infuzie sau tinctura, in asociere cu administrarea locala, sub forma de comprese sau spalaturi vaginale. Galbenelele, efect cicatrizant si dezinfectant Galbenele contin substante cu efect cicatrizant, dezinfectant, antiinflamator, benefice in sfera genitala. Ceaiul de galbenele, cremele sau supozitoarele sunt utile in afectiuni vaginale precum leucoree, tricomonaza, candidoza sau alte micoze. Ceaiul e util in caz de osteoporoza, dismenoree, tulburari de menopauza. Mladitele de zmeur regleaza secretia hormonala Extractul gemoterapic din mladite de zmeur are actiune specifica in patologia aparatului genital la femei. Corecteaza tulburarile de natura hormonala, regleaza secretia hormonala ovariana, restabileste echilibrul hormonal al femeii. Se administreaza in caz de dismenoree, tulburari de ciclu menstrual, de tulburari hormonale care caracterizeaza pubertatea intarziata, tulburari de menopauza, in caz de fibrom uterin. Ce contraindicatii au plantele? Atentie in cazul utilizarii plantelor ce contin fitoestrogeni! Trebuie administrate pe perioade determinate de timp si nu persoanelor care au o predispozitie sau chiar prezinta chisturi, fibroame sau cancere genitale sau mamare. Pentru afectiuni locale ale vaginului (leucoree, infectii micotice, alergie la prezervativ, vaginita atrofica) se pot folosi unguentul cu galbenele, cu tataneasa, cu aloe vera, ce au actiune calmanta, cicatrizanta si antiinflamatoare, antimicotica, reepitelizanta. |
Ora este GMT +2. Ora este acum 22:17:01. |
Powered by vBulletin Versiunea 3.8.4.
Copyright ©2000-2024 Jelsoft Enterprises Limited.