View Single Post
  #1 (permalink)  
Vechi 01 iun 2012, 19:52:51
Adelina Mihaela's Avatar
Adelina Mihaela Adelina Mihaela este deconectat
(meniuri, evolutie)
Vreau să intru-n gaşcă...Vreau să intru-n gaşcă...
Merite:
 
Data înregistrării: 30 mai 2012
Locaţie: Vaslui, Romania
Vârsta: 31
Dieta: Dieta personalizata
Date: 160cm, 57.3kg
Mesaje: 67
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Implicit Jurnal Adelina Mihaela - Despre experienta unei gurmande tinere

Buna, sunt Ada si am 19 ani. In primul rand tin sa imi exprim recunostiinta pentru ca aceasta comunitate exista; de cateva zile de cand tot bantui forumurile am acumulat multe informatii si am gasit nu numai o motivatie noua, pe care nu credeam ca pot sa o am, ci si forte noi, pentru a adopta un stil de viata sanatos.

Consider ca dupa experientele avute in materie de slabit acesta e un moment bun sa privesc lucrurile mai in serios. Si ce moment propice mi-am gasit... exact in preajma bacalaureatului.

Deci in momentul de fata am 159 sau 160 de cm inaltime si cantaresc 59,8 kg. Recordul meu, "performanta" la care am reusit sa ajung acum doi ani si pe care am avut-o un pana luna trecuta (!) este de 65 de kg.
Ajunsesem sa ma conformez cu ideea. M-am obisnuit cu aceeasi imagine din oglinda in tot acest timp si regret, nu aveti idee cat de mult, ca nu am facut mare lucru in aceasta privinta.
De ce? Iubitul meu ma consola cand ma lamentam, spunandu-mi ca sunt perfecta pentru el, etcetc, ii aplicam sentinte de genul "dragostea e oarba" etc,. Nu ma ajuta prea mult. In sensul ca, incercam diete noi si nu reuseam sa le tin mai mult de cateva zile incat ba isi gasea vreun eveniment sa sarbatorim gatind ceva bun, sau mereu venind in vizita cu briose sau ciocolate sau sticle de vin dulce.
Of. Nu incerc sa ma justific deloc, doar vreau sa punctez faptul ca acum absolut nimic nu ma mai tine pe loc, simt o forta noua in mine de care am inceput sa ma folosesc de cateva zile si care da rezultate

Spuneam ca pana luna trecuta am avut 65 de kilograme. Dupa ce am practicat celebra infometare vreo 3 saptamani, (de fapt a fost un fel de dieta Dukan, dar intr-o versiune mai extrema ) am reusit sa ajung la 60 de kilograme; nu am idee cum am putut sa ajung aici atat de repede, stiu insa ca nu e de durata si ca efectele adverse vor aparea daca nu privesc problema din alta perspectiva. Acum, imi e foarte frica sa nu iau in greutate ce am dat jos. Diferenta e vizibila, ma simt ok, deja alti blugi mai largi pe care ii purtam stau sa cada de pe mine, insa as dori in urmatoarele doua luni sa slabesc sanatos alte 8 kilograme. Aici interveniti voi, sper sa ma puteti ajuta si sa ma primiti printre voi

Asa, in legatura cu organismul meu, eu consider ca reactioneaza pozitiv la diete, mai in toate cazurile. In sensul ca, slabesc repede daca nu mananc multe calorii, bineinteles la care se adauga si sportul (jogging, dansez, fac volei foarte des, insa restul oscileaza, nu am avut un program stabilit in tot acest timp)
Cred ca as fi fost capabila sa slabesc mai repede, avand in vedere cata miscare fac pe zi. Dar v-am spus sunt .. sau mai degraba eram o gurmanda.

In momentul de fata este a patra zi cred, cand imi planific meniul aici la voi in comunitate, si ma simt excelent, am mancat pe saturate numai lucruri bune si am reusit sa tin in frau echilibrul proteine-fibre-carbs-grasimi-glucide pentru ca mi se arata evidenta cu fiecare element adaugat in meniu. Ma ajuta enorm Cred ca aceasta feature este preferata mea.

Incerc sa imi gatesc dulciuri in casa si sa inlocuiesc notoria faina alba cu tarate de ovaz sau faina de ovaz, si imi fac rulade dietetice cu branza degresata sau placintele cu mere, tiramisu dietetic cu esenta de rom si toate alea. In aceasta privinta iubitul ma sustine, ca si familia de altfel, de cateva zile toata lumea e mobilizata si inspirata sa gateasca mai sanatos si "ia hai sa vedem ce mai scoatem azi din meniu... hai sa nu mai punem deloc sare in salata astazi, ce ziceti?" si ma bucur ca ma sprijina. Multumesc pentru ca imi oferiti posibilitatea de a avea controlul absolut asupra alimentatiei pe care vreau sa o fac sa devina perfecta.
De bauturi carbogazoase si covrigi si sticksuri si chipsuri, foietaje si croissante fug ca de lepra. Imi e cam greu sa ma abtin de la alcool dar fac eforturi
Sunt doar un pic ingrijorata de faptul ca, meniurile mele "pe saturate" abia daca depasesc 800-900 de calorii stiu ca nu e bine, in sensul asta nu stiu ce sa fac si ce sa mai adaug ca sa nu stric echilibrul de care am vorbit (adica sa nu depasesc limita de nutrienti)
__________________
Perseverance is the key to all your wishes. ->->-> ~Jurnalul meu~
Adelina Mihaela, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 1952 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1435 kcal/zi. Pentru a slăbi 5 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 661 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]