View Single Post
  #1 (permalink)  
Vechi 09 oct 2012, 13:08:39
numaivreausafiuplinutza's Avatar
numaivreausafiuplinutza numaivreausafiuplinutza este deconectat
(meniuri, evolutie)
Vreau să intru-n gaşcă...Vreau să intru-n gaşcă...
Merite:
 
Data înregistrării: 01 oct 2012
Locaţie: Pitesti, Romania
Vârsta: 32
Dieta: incerc sa mananc sanatos
Date: 168cm, 89.1kg
Mesaje: 82
Aprecieri acordate: 3
Am fost apreciat(a) de 12 ori in 10 mesaje
Exclamation Jurnal numaivreausafiuplinutza - O sa reusesc!!!dar am nevoie de ajutorul vostru

Numele meu este Alexandra,am 20 de ani si sunt din Pitesti.Intodeauna am fost o fata cu "forme" insa niciodata nu am fost grasa..Asta pana acum 2 ani cand am reusit in urma unei diete nefericite,de tip 10 zile cu pepene, sa pun aproximativ 10 kg,ajungand la greutatea de 68 de kg.
Stiu ca poate multora o sa va par superficiala,insa de atunci viata mea s-a schimbat radical.In urma cu cateva luni din cauza unor mici probleme cu acneea,am ajuns la ginecolog,unde am descoperit o dereglare hormonala si prezenta sindromului ovarelor polichistice,asa ca ginecologul meu mi-a prescris o "cura" de 6 luni cu anticonceptionale pentru reglare.Dupa 3 luni jumate de anticonceptionale am mai pus inca vreo 6-7kg,iar ultima bomba a venit in septembrie ,cand intr-o vacanta de o saptamana corpul meu a asimilat inca 2 kg,ajungand la 79.3.
Pur si simplu nu inteleg cum am ajuns aici..Si cand spun ca mi-a schimbat viata "noua greutate" nu ma refer la clasicele :nu ma mai incap vechile haine, ma simt greoaie,nu ma mai plac baietii,etc ,ci ma refer la nemultumirea pe care o am eu cu mine. Ma simt vinovata,de multe ori incep sa plang si ma intreb cum de n-am facut ceva radical sa pun stop ingrasarii.
Pot spune chiar ca am suferit/sau inca sufar o usoara depresie,ma simt diferita de celalalte fete,ma simt rusinata,ma simt vinovata de fiecare data cand mananc ceva.Ba chiar si relatiile cu cei din jur s-au schimbat,avand o stare generala de nemultumire si nervozitate.
Poate va intrebati cum m-am ingrasat atat.De vina a fost necunoasterea mea si sfaturile proaste ale prietenelor/vecinelor,etc. Diete scurte,ce promiteau 7kg intr-o saptamana,infometare si multe alte prostii ce nu merita mentionate, au fost incercate si din pacate mi-au distrus organismul si m-am ales cu un inceput de gastrita. La cateva zile dupa acele diete "minune" incepeam sa vars tot ce mancam si nu mai suportam nimic.
Pana cand am intalnit comunitatea voastra...Si atunci am inteles ca nu poti slabi ,cel putin pe termen lung cu diete ,iar pentru asta,singura cale este un regim de viata sanatos.
Am ales hipocalorica,deoarece mi se pare mai permisiva-exact ce am eu nevoie ..
Sport am facut serios pana la 18 ani,cand intr-un concurs cu echipa de handbal a liceului,am facut o incrucisare de ligamente si o ruptura a acestora,fiind nevoita sa stau aproximativ o luna cu piciorul in ghips.Bineinteles cu doctorul mi-a recomandat sa port "bandaj" protector toata viata,insa nu s-a intamplat.
Nici dupa 2 ani de la incident nu pot alerga sau fortza piciorul stang,insa de 2 saptamani am inceput sa fac start walking,tae-bo,zumba, plimbari in ritm alert..Am si o bicicleta eliptica insa nu prea ma incurajez sa stau mai mult pe ea si un stepper fara suport pentru maini ,pe care promit sa le folosesc mai des.
O sa mi scriu meniurile si "activitatiile" care ard calorii pentru a primi sfaturi de la voi,slabute cu experienta mai vasta decat a mea.
Stiu ca voi reusi, dar am nevoie de ajutorul vostru!
Spor la slabit!
numaivreausafiuplinutza, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Sedentar, este de 1947 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1430 kcal/zi. Pentru a slăbi 5 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 656 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat