View Single Post
  #1 (permalink)  
Vechi 07 apr 2010, 16:04:15
riky's Avatar
riky riky este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cunoscătorSlăbuţa cunoscător
Merite:
 
Data înregistrării: 20 feb 2010
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 32
Dieta: Rina personalizata
Date: 164cm, 55.4kg
Mesaje: 4.113
Aprecieri acordate: 7
Am fost apreciat(a) de 6 ori in 5 mesaje
Implicit Minciuni GRASE despre slabit

" Unele alimente slabesc,
vitaminele si sarea ingrasa,
painea este total interzisa,
este imposibil slabitul fara a face foamea,
transpiratia da jos cateva grame.
Acestea sunt unele dintre cele mai frecvente din credintele gresite despre metodele de slabire.
Pentru a slabi este necesara o singura masa bogata pe zi, este indicata folosirea mierii de albine pe post de indulcitor si consumarea exclusiva a fructelor. Masajul este recomandat, si el, pentru slabit. Aceste mituri pe cat de populare sunt, pe atat de gresite.

In realitate, distribuirea ideala a meselor este un mic dejun, un pranz si o cina, intercalate de mici gustari, in timp ce mierea de albine este un aliment hipercaloric care luat zilnic, mareste greutatea corporala. In plus, masajul ajuta la eliminarea stresului, dar nu si a cailogramelor, cat despre fructe, bananele si strugurii ingrasa semnificativ.

Pentru a slabi
Cel mai indicat si sanatos pentru a slabi este ingerarea unei cantitati mai mici de alimente, gatitul cu putine grasimi si diminuarea produselor calorice si putin nutritive.
Nu trebuie scapate din vedere exercitiile fizice pentru anumite zone ale corpului, in special aerobicul.
Cheia este sa mancam mai putin si sa ardem mai mult. In plus, multe credinte despre slabit pot fi periculoase. De exemplu, se crede ca exista alimente pentru slabit. Desi sa-a afirmat ca sunt mancaruri care duc la scaderea in greutate a persoanelor obeze datorita presupusei capacitati a aminoacizilor care <<devoreaza>> grasimile, nu se cunoaste nici un aliment care sa duca la pierderea macar a unui gram dupa mancarea respectivului aliment. Toate produsele asigura un aport proteic. Atunci cand se produce absorbtia, se pun in miscare mecanismele metabolice care ard grasimile. Invariabil, un gram de carbohidrati si proteine produce patru cailocalorii, iar dintr-un gram de grasime se obtin noua cailocalorii. Consumul alimentelor cu putere energetica redusa, in favoarea celor cu un continut caloric mare, poate ajuta la slabit.

Vitamine, apa si metabolism
• Vitaminele au repercursiuni asupra dietei. Vitaminele nu favorizeaza, ele in sine, ingrasarea, iar actiunea lor benefica se exercita doar asupra problemelor de prevenire a bolilor pentru a obtine un efect antioxidant sau in profilaxia bolilor cardiovasculare si canceroase. O proba ca vitaminele nu ingrasa se vede in cadrul dietelor de slabire extrem de stricte, atunci cand pacientul este privat total de alimente pentru tratarea obezitatii, pacient caruia i se administreaza, timp de mai multe saptamani doar apa si un aport de vitamine adecvat.
• Apa in timpul mesei ingrasa. Daca cineva se ingrasa din cauza apei baute in timpul mesei nu trebuie sa caute motiv in ingestia acestui lichid care nu contine nici o calorie deoarece, in cele mai multe cazuri, este vorba, de fapt, de o alteratie patologica a echilibrului hidric din corp care provoaca o retentie a lichidelor. Organismul are nevoie de doi-trei litri pe zi de apa pentru a functiona in mod adecvat si pentru a beneficia de frumusete si de sanatate. Consumul de apa umple stomacul si reduce apetitul. Nu exista ore magice care sa duca la slabire prin ingerarea unei cantitati de lichid. Nici o anumita temperatura a lichidului nu slabeste sau ingrasa. Consumul redus poate duce la dezhidratare.
• Grasimea se datoreaza unui metabolism lent. Obezitatea se produce din cauza consumului exagerat de calorii. Factori ca depresia, anxietatea, erori dietetice in copilarie sau abandonarea exercitiilor fizice ajuta la aparitia obezitatii. Persoanele nu se ingrasa din cauza metabolismului lent. Atunci cand metabolismul unei persoane este diminuat, se datoreaza unei tulburari precum hipertiodidismul sau hiperfunctionarea glandelor suprarenale.

Poti manca in continuare paine
Pentru a slabi, painea trebuie uitata ? Painea ingrasa, dar nu satura. In realitate acest aliment aduce organismului hidrati de carbon si fibre, mai ales daca painea este neagra. Painea contine mai mult calciu decat orezul, mai multe proteine decat laptele si mai mult fier decat majoritatea fructelor. Painea integrala este unul dintre alimentele cele mai bogate in magneziu. Dieteticienii recomanda persoanelor supraponderale reducerea din alimentatie a painii, dar niciodata eliminarea ei.
• Sarea ingrasa. Este indicata moderarea consumului de sare deoarece aceasta poate duce la ridicarea tensiunii arteriale, insa ingerarea sodiului nu este relationata cu excesul de grasime din organism. Sarea duce la retinerea apei in organism, dar odata ce apa nu ingrasa, nu exista nici un motiv de eliminare a sarii din dieta.
• Transpiratia slabeste. Transpiratia elimina lichidele din organism, dar nu si grasimile, cauza ingrasarii. Dupa o sedinta intensa de gimnastica se poate pierde in greutate datorita eliminarii de apa, dar atat lichidul, cat si cailogramele pierdute se pot recupera cand bem din nou apa.

Carbohidrati si sucuri
• Carbohidratii ingrasa. Un gram de proteine, substanta prezenta in toate mancarurile de origine animala sau vegetala, contine patru cailcalorii, in timp ce un gram de hidrati de carbon, prezent in cereale, fructe seci, legume, alge marine, paste si miere, contine 3,75 cailocalorii.
• Ciugulitul intre mese este periculos. Ce duce la ingrasare nu este mancatul intre mese, ci cantitatea de calorii care se ingera de-a lungul zilei. O farfurie de cartofi prajiti ingrasa la fel de mult daca se consuma intre mese sau daca sunt garnitura la pranz, de exemplu.
• Bulele ingrasa. Contrar credintelor, bauturile carbogazoase nu ingrasa. Bulele nu sunt raspunzatoare pentru ingrasare, ci caloriile din sucuri, din zaharul continut.
• Interzis mancatul in oras

Nu trebuie sa muriti de foame
• Exista metode de slabire bazate pe infometarecare poate duce la afectiuni stomacale si biliare. Mancatul nu este echivalent cu ingrasarea. Indicat este consumul unor alimente adecvate, echilibrate, bogate in fibre si vitamine pentru asigurarea unei bune functionari a organismului.
• La o anumita varsta nu se mai slabeste. Odata cu trecerea anilor, necesitatile metabolice se diminueaza si fiecare tinde sa-si reduca activitatea fizica si, implicit arderea caloriilor. Dieteticienii insa, pot elabora regimuri adecvate fiecarei varste pentru solutionarea problemei cailogramelor in plus. "


Acest articol apartine Dr. Maria Ioanide
riky, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 1733 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1216 kcal/zi. Pentru a slăbi 3 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 959 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]

Ultima dată editat de Slabuta; 07 apr 2010 at 16:08:50.
Răspuns cu citat