View Single Post
  #1 (permalink)  
Vechi 14 sep 2010, 19:17:31
curly.light's Avatar
curly.light curly.light este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechimeSlăbuţa cu vechime
Merite:
 
Data înregistrării: 26 nov 2009
Locaţie: Iasi, Romania
Vârsta: 29
Dieta: Stil de viață sănătos!
Date: 172cm, 61.9kg
Mesaje: 2.439
Aprecieri acordate: 1.834
Am fost apreciat(a) de 1.160 ori in 596 mesaje
Implicit Dieta Dr. Man - Slabesti Mancand

Asa.
Dieta Dr Man este derivata din dieta Michel Montignac. In caz ca nu esti familiarizata cu ea,o sa incerc sa iti dau cateva detalii ,desi probabil nu ma pricep foarte bine.
Dieta Montignac se bazeaza pe faptul ca poti manca oricat,nu are importanta cate calorii consumi, daca iti combini elementele cum trebuie si organizezi mesele corect peste zi.
Intr-o zi trebuie sa fie trei mese principale(mic dejun ,pranz,cina) si doua gustari .
Combinarea alimentelor se bazeaza pe indicii glicemici .Cu cat un aliment are un indice glicemic mai mare,cu atat mai multa insulina secreta pancreasul dupa ingerarea lui ,si astfel , ne ingrasam.
Precum stii ,alimentele fac parte din diferite grupe: proteine,lipide,glucide. Proteinele (carnea) au IG neglijabil ,asa ca vom combina alimentele tinand cont daca sunt glucide sau proteine.
Pe parcursul unei saptamani ,din 21 de mese principale,trebuie sa ai aproximativ 10 mese glucidice,si 11 mese lipidice. Daca adaugi carne la meniul tau,devine automat o masa lipidica,intrucat carnea contine grasimi. Daca papi o salata de cruditati cu un iaurt 0% grasimi ,e masa glucidica,daca pui ulei in salata si iaurtul e putin mai gras,e masa lipidica. Sunt niste reguli destul de greu de urmat, pe mine m-ar durea capul numai compunand meniuri La Monti trebuie sa tii minim 3 luni ,pana ajungi la greutatea dorita "faza1" -mai stricta,si apoi ,pentru mentinere "faza 2". E mai complicat,cel putin pentru mine.
Dr Man a preluat principiile de la Montignac si a creat un regim personalizat. In primul rand, dieta de slabire dureaza 2 saptamani (in care se repecta meniul din carte,zi dupa zi ,nu se mananca uleiuri deloc,si regimul e usor hipocaloric) ,fiind apoi obligatoriu urmate de minim 2 saptamani de diversificare( in care se introduc uleiurile,si se mareste usor aportul de calorii,pentru ca organismul sa nus e obisnuiasca cu unul scazut)
Dr Man a creat 2 fainuri -una pentru paine si una pentru produse de patiserie,care au indice glicemic foarte scazut.
Ea usureaza,totodata,crearea de meniuri ,prin impartirea alimentelor ca fiind cu IG mic,mediu sau mare,si dand o regula simple: alimentele cu IG mediu pot fi consumate doar cu alimente cu IG scazut (nu poti combina doua alimente cu IG mediu), iar produsele cu IG mare se vor consuma doar in mentinere, sub forma de abateri ,maxim odata pe saptamana.
Eu am o masina de maine, cu care imi pregatesc painea "Slabesti mancand" -e foarte buna,se mananca cate 50g(o felie cam) in fiecare dimineata,si de 2-3 ori /saptamana si la mesele de peste zi ,in diversificare oricand.
Cu faina pentru produse de patiserie poti face prajituri ,clatite (doar in diversificare si mentinere) ,inlocuind zaharul cu fructoza.Ies niste dulciuri super -bune,si trebuie consumate totusi cu moderatie.Torturile si prajiturile mai complicate se servesc maxim o data pe saptamana (si doar in diversificare si mentinere).
E un regim usor,mai usor pentru persoanele care nu au timp sa pregateasca meniuri pentru toata saptamana,dupa regulile monti ,si care nu au timpsa gateasca mancaruri complicate.
La gustari intre mese sunt permise 50g migdale,morcovi cruzi sau castraveti.(in difersificare si fructe).
Sper ca nu te-am plictisit ,si sper ca am spus cam ce era mai important.Si daca mai vrei informatii de la mine,nu ezita sa ceri!
__________________
For me, it's not about a crunch or a push up. It's about taking your power back.


Jurnalul unui nou început! De data asta, până la capăt!
curly.light, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 2155 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1638 kcal/zi. Pentru a slăbi 5 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 864 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]

Ultima dată editat de Slabuta; 14 sep 2010 at 19:30:38.
Răspuns cu citat