View Single Post
  #1 (permalink)  
Vechi 18 sep 2009, 16:32:54
karmara's Avatar
karmara karmara este deconectat
(meniuri, evolutie)
Sunt una dintre slăbuţe!Sunt una dintre slăbuţe!
Merite:
 
Data înregistrării: 22 iul 2009
Locaţie: Brasov/Bucuresti, Romania
Vârsta: 39
Dieta: Nutritionist
Date: 172cm, 71.9kg
Mesaje: 352
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Question Cum putem scapa de constipatie?

Stiu ca multe persoane sufera de asa ceva, inclusiv eu, din nastere.

Constipatia este definita ca fiind incetinirea tranzitului intestinal cu intarzierea eliminarii materiilor fecale; exista o constipatie functionala, cronica, primitiva (la care ne referim aici) si o constipatie secundara (datorita unor obstacole la nivelul tubului digestiv). Constipatia primitiva se manifesta cu aparitia scaunului la 3-4 zile (uneori mai rar), balonari, greturi, migrene.
Factorii de inducere sau agravanti ai constipatiei pot fi multipli: alimentatie saraca in reziduuri celulozice, in lichide; boli endocrine, viata sedentara, repaus prelungit la pat, inhibitia voluntara a actului defecatiei etc. Constipatia functionala poate fi datorata unei insuficiente sau paradoxal, unui exces de contractura a intestinului. In primul caz se numeste "atona" iar in al doilea caz "spastica". Oricare ar fi forma sa ea determina o inflamatie a intestinului gros, deci colita.


Am citit destul de multe despre contipatie si stiu ca este destul de periculoasa si poate avea urmari grave.

Am facut acest subiect pentru toate fetele de pe forum care mai au problema asta; scopul este sa facem incercari si sa vedem ce ar functiona sa avem un tranzit intestinal normal si eventual sa primim sfaturi de la cele care stiu mai multe.
__________________
Jurnalul meu
Răspuns cu citat