View Single Post
  #1 (permalink)  
Vechi 26 nov 2010, 11:24:21
CrisetenO's Avatar
CrisetenO CrisetenO este deconectat
(meniuri, evolutie)
Sunt una dintre slăbuţe!Sunt una dintre slăbuţe!
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 16 sep 2010
Locaţie: Darmstadt, Germania
Vârsta: 38
Date: 161.5cm, 54.0kg
Mesaje: 876
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 45 ori in 26 mesaje
Implicit Cercetari despre slabit

Dragii mei slabuti, dragele mele slabute,

Am gasit din intamplare un articol destul de general asupra slabitului, scris pentru un public general -- nu de specialitate. Se pare ca niste cercetatori din Danemarca au gasit "cheia slabitului". Articolul nu este foarte convingator pentru mine, pentru ca mi se pare putin superficial (si cercetarea care il sustine la fel, daca acestea sunt singurele teste facute voluntarilor). Traduc insa aici articolul ca sa-l disecam impreuna.

Cu mult drag,

Cristina

Sursa: uk.health.lifestyle.yahoo.net


Cel mai cuprinzator studiu din lume descopera cum poti tine kilogramele la distanta pentru totdeauna

Expertii pretind ca au gasit dieta perfecta pentru a preveni ingrasarea

Slabitul este foarte dificil dar, precum stiu toti cei care au incercat diverse diete, mentinerea este chiar si mai dificila.

Cu toate acestea, niste cercetatori danezi spun ca au reusit sa gaseasca dieta perfecta si pentru slabit si pentru mentinere.

In concordanta cu cel mai cuprinzator studiu din istorie, cea mai buna metoda de slabire si mentinere este o dieta cu multe proteine si cu indice glicemic scazut, cu mai multa carne slaba, lactate cu grasime redusa si leguminoase (fasole, naut, linte, mazare, etc) si cu mai putini carbohidrati rafinati, precum painea alba sau orezul.

Expertii de la Universitatea din Copenhaga au ajuns la aceasta concluzie dupa ce au comparat cinci diete diferite care sunt recomandata atat pentru slabire cat si pentru mentinere.

Aproximativ 938 de adulti supraponderali din opt tari europene au fost pusi la o dieta stricta de 800 kcal/zi pentru opt saptamani si li s-au inregistrat progresele la slabit. Voluntarilor li s-au repartizat apoi o dieta la intamplare din cinci diete cu continut scazut de grasime; acesti voluntari au fost urmarit apoi timp de sase luni de zile, timp in care li s-a urmarit progresul pentru a determina care dieta a functionat cel mai bine pentru prevenirea ingrasarii.

Dupa primele opt saptamani, voluntarii au slabit aproximativ 11 kg. Dar dupa sase luni de zile, majoritatea au pus pe ei din nou vreo 0.5 kg. Numai cei care au urmat o dieta cu multe proteine si indice glicemic scazut au reusit sa se mentina.

Cei care au urmat diete cu putine proteine si indice glicemic ridicat s-au descurcat si mai rau, si s-au ingrasat cu aproape 2 kg.

Studiul a fost publicat in New England Journal of Medicine.

Conducatorul studiului, Profesorul Arne Astrup de la Universitatea din Copenhaga au spus: "Timp de multi ani i-am sfatuit pe europeni in mod gresit cu privire la slabire si la prevenirea obezitatii."

"Numaratul caloriilor nu a functionat si chiar a inrautatit lucrurile, pentru ca metoda nu diferentiaza intre diferitele clase de alimente."

"Aceasta noua dieta este mult mai eficienta in a ajuta oamenii sa-si mentina o greutate sanatoasa. Are un continut usor mai ridicat de proteine si de mancaruri cu indice glicemic scazut, si poti sa mananci cat vrei."


Dieta cu continut proteic ridicat si cu indice glicemic scazut

Nu oricine va gasi dieta cu continut proteic ridicat si indice glicemic scazut usoara. Carbohidratii cu indice glicemic scazut sunt digerati cu mai mare dificultate si conduc la o glicemie mai joasa si mai stabila in sange. De asemnea dau o senzatie prelungita de satietate.

In acest studiu, voluntarilor li s-a permis sa manance cate mere, pere, portocale, zmeura si capsuni au dorit, dar numai cantitati "foarte limitate" de banane (in special banane foarte coapte), struguri, kiwi, ananas si pepene.

Legumele sunt permise, dar morcovii, sfecla si pastarnacul ar trebui mancate de preferinta crude, dar cartofii trebuie "gatiti cat mai putin posibil" si mancati reci. Piureul de cartofi si leguminoasele la cuptor sunt interzise.

Pastele fainoase trebuie gatite al dente si de asemenea ar trebui mancate reci. Alegeti specii de orez precum orezul integral, prefiert sau basmati. Painea consumata ar trebui de asemnea sa fie integrala.

Painea alba fara seminte, orezul alb sau produse zaharate de micul dejun ar trebui evitate. In general, consumul de zahar ar trebui limitat, nu atat din cauza indicelui sau glicemic, ci pentru a evita "caloriile goale".

Proteinele umplu mai bine decat carbohidratii si grasimile. Trebuie sa alegem in schimb mancaruri bogate in proteine precum carnea slaba, de pasare, peste, oua, nuci si lactate cu continut redus de grasime.


Un meniu zilnic tipic:


Micul Dejun


Lapte degresat cu musli (fara zahar), pesmeti integrali cu branza cu continut de grasime redus, o portocala.

Pranz:


Paine integrala de secara cu carne slaba sau de pui, macrou in sos tomat cu legume asortate.

Cina:

Curcan la WOK cu legume si paste integrale, salata de avocado cu branza feta si pastai.

Gustari de dimineata si de dupa-amiaza:

Gustari de legume sau de branzeturi reduse. Paine integrala de secara cu pate redus in grasime si castravete.

Bauturi:

Mesele sunt acompaniate de apa sau lapte degresat.
__________________
Reteta mea preferata din post: http://concurs.slabute.ro/reteta-pre...CrisetenO.html

Jurnalul meu: E greu sa te opresti din slabit... http://forum.slabute.ro/jurnale-slab...teno-6331.html
CrisetenO, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 1862 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1345 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]

Ultima dată editat de Slabuta; 26 nov 2010 at 11:30:51.
Răspuns cu citat