Azi mama soacra a factut chiftelute dar cum contineau si o cantitate respectabila de paine am zis sa-mi fac singurica o varianta mai "Monti"
Am folosit:
~500 grame pulpa porc
1 ceapa rosie lunguiata si dolofana
1 ceapa normala micuta
4-5 catei de usturoi(sau cat va place)
2 ardei capia (cam cat jumatate de palma)
2 pumni de ciuperci congelate
1 ou(optional)
2 fire de ceapa verde
sare si piper
Am tocat carnea prin masina folosind sita mica impreuna cu usturoiul si ceapa mica, intre timp am tocat ceapa rosie si ardeii si am calit toate ceapa rosie, ardeiul si ciupercile pe rand (asa am avut inspiratie
) in ulei de masline presat la rece
le-am amestecat pe toate impreuna cu ceapa verde tocata marunt; ou;sare si piper, le-am turtit in palma si le-am pus in tava de teflon impreuna cu ulei de masline.(le-as fi facut la cuptor dar nu mai merge
)
le-am servit cu telemea de capra si salata de castraveti iar iubi le-a servit cu un sos facut din ceapa, ardei si ciuperci calite in ulei de masline si pasata de pomodoro
maine pun si poza ca acum mor de somn