Discutie despre reteta Focaccia integrala, de casa, adaugata de Livia89.
450 gr faina integrala
o lingura de miere
2 linguri ulei masline
o lingurita sare
un pahar cu apa calduta
3 gr drojdie proaspata
condimente (busuioc, oregano, cimbru, coriandru)
Se amesteca jumatate din faina cu mierea, drojdia, sarea o lingura cu ulei si apa, omogenizeaza si se lasa la dospit 20-30 de minute, intr-o camera ferita de curenti.
Se amesteca apoi aluatul cu restul de faina, se mai lasa la dospit inca o ora.
Se aseaza aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se pune din nou la dospit cel putin 45 de minute.
Se unge aluatul cu putin ulei de masline, se presara condimente la alegere, si se pune la cuptor 30-45 de minute, pana se rumeneste la exterior, si pana nu se mai prinde aluat de o scobitoare introdusa in acesta.
Din aceasta reteta mi-a iesit o "paine" de 610 gr