Tocanita de vita, cu morcovi, verzisoare de Bruxelles si dovlecei
Dragele mele,
Am avut o inspiratie acum doua zile si am fost pe la magazinele din vecinatate sa cumpar ingrediente pentru o tocanita. Am facut urmatoarea reteta:
Ingrediente:
1 ceapa medie
450 g carne slaba de vita, taiata in cubulete cam cat sa incapa in gura
650 g dovlecel
700 g verzisoare de Bruxelles
500 g morcovi galbeni
100 g piure de dovlecel rusesc
500 ml bulion legume (dintr-un cubulet, marca voastra favorita)
2/3 linguri de ulei vegetal
Preparare:
Se pregateste carnea in cubulete ca mai sus. Se pregateste bulionul de legume, se taie morcovii in felii subtirele, iar feliile mai mari se taie in patru. Dovlecelul se spala, se cojeste si se taie in felii subtiri, care se taie in patru sau in sase, depinzand de marimea dovlecelului. Verzisoarele de Bruxelles se taie in doua de la codita, apoi fiecare jumatate e taiata in 4 sau in 6 depinzand de marime. Se taie ceapa in doua si se toaca fiecare jumatate in semi-discuri subtiri.
Se pune uleiul la incalzit intr-o oala emailata. Se caleste ceapa la foc mic pana devine transparenta. Se adauga carnea si 1/2 din bulion, se pune capacul si se lasa pana incepe sa bolboroseasca capacul. Se amesteca regulat. Se adauga legumele in transe, amestecand si adaugand restul bulionului. Cand toate legumele sunt adaugate si (aproape) fierte, se pune sare si piper dupa gust. Adaugati piureul de dovlecei, amestecati, lasati sa fiarba cu capac un pic. Gustati de sare si piper, adaugati eventual putin usturoi (praf).
Dureaza cam 2 ceasuri sa fiarba totul intr-o oala de vreo 3l.
Pe 100 g, sunt cam 50 kcal. Deci puteti manca fara grija.
Cu mult drag,
Cristina
CrisetenO, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 1862 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1345 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[ Calculator calorii]
|