View Single Post
  #1 (permalink)  
Vechi 11 ian 2010, 20:45:22
mvthebest's Avatar
mvthebest mvthebest este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţă ModelSlăbuţă Model
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 24 aug 2009
Locaţie: -, Romania
Vârsta: 32
Date: 165cm, 71kg
Mesaje: 13.622
Aprecieri acordate: 9
Am fost apreciat(a) de 59 ori in 49 mesaje
Implicit Nutritia dupa ce ai renuntat la fumat

Daca ai reusit sa renunti la fumat meriti FELICITARI ! Ai demonstrat ca ai vointa si responsabilitate fata de viata ta ! BRAVO ! TE ADMIRAM ! Insa daca acesta este motivul pentru care ai nevoie de o schimbare in alimentatia ta, lucrurile stau un pic altfel. Iata care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi:

1. Alimentatia recuperatorie pentru dependentii de nicotina trebuie sa includa in principal fructe si legume crude sub forma de salate sau sucuri. Majoritatea fructelor, legumelor si verdeturilor contin antioxidanti care cresc imunitatea, au efect detoxifiant si au rol protector in ceea ce priveste prevenirea si stoparea evolutiei bolilor cardiovasculare, pulmonare, etc.

2. Fumatul favorizeaza oxidarea celulara si aparitia radicalilor liberi care actioneaza distructiv la nivel celular contribuind la aparitia bolilor. Din acest motiv este recomandabil ca in afara unei alimentatii cat mai naturale sa consumi suplimenti nutritivi care contin antioxidanti(in special vitamina C, vitamina E, coenzima Q10). Un supliment nutritiv foarte activ pentru cei care au fost sau sunt dependenti de nicotina este Ginkgo Biloba.

3. Cura de detoxifiere este deosebit de eficienta si obligatorie in perioada imediat urmatoare renuntarii la fumat.

4. Alimente recomandate: lactate, peste si alimente marine, alge, soia, miere si produse apicole, cereale integrale, seminte, fructe crude si uscate, toate legumele dar mai ales cele cu frunze verzi (salata verde, spanac, urzici, stevie, patrunjel etc.) apa(2 litri pe zi), ceaiuri din plante, tincturi antifumat extrase din plante.
5. Alimente de evitat: prajelile, alimentele tip fast-food, carnea de porc, mezelurile, grasimile, afumaturile, cafeaua, bauturile racoritoare sintetice si alcoolul.

sursa: 121.ro
mvthebest, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Sedentar, este de 2214 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1697 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]

Ultima dată editat de Slabuta; 22 iun 2010 at 00:38:43.
Răspuns cu citat