View Single Post
  #1 (permalink)  
Vechi 16 ian 2010, 01:50:01
kathy's Avatar
kathy kathy este deconectat
(meniuri, evolutie)
Vreau să intru-n gaşcă...Vreau să intru-n gaşcă...
Merite:
 
Data înregistrării: 14 ian 2010
Locaţie: Roma, Italia
Vârsta: 40
Date: 162cm, 58kg
Mesaje: 149
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Thumbs up un ten sanatos si plin de stralucire!

Vitamina B - ajuta reactiile metabolice in repararea si construirea colagenului si a elastinei. Vitamina B se gaseste in cereale (paine, paste, orez, grau), in proteine animale (carne, peste si oua) si drojdie.
Acizi grasi esentiali - Omega 3 si Omega 6 sunt cei care limiteaza pierderea apei din celulele pielii. Acestia se gasesc in uleiuri (ulei de masline, ulei de nuc, ulei de soia, ulei de alune), peste (ansoa, sardine, hering si ton), alune, masline si avocado.
Apa - este esentiala pentru o piele sanatoasa si pentru o hidratare corecta. De asemenea, elimina reziduurile, care dau un aspect rosiatic pielii. Pe langa cei doi litri de apa zilnici, consuma ceaiuri, supe, fructe si legume.

Vitamina C - pe langa faptul ca este esentiala in productia de colagen, vitamina C protejeaza pielea de razele UV. Aceasta se gaseste in fructe si legume, mai ales in citrice (lamai, portocale, grapefruit), kiwi, varza si patrunjel.
Vitamina A - este cel mai important supliment in ceea ce priveste stralucirea tenului. Protejeaza piele de razele UV. Se gaseste in ficat, oua, unt, si in fructele si legumele colorate precum mango, pepene, morcov.
Vitamina E - este un puternic antioxidant cu o capacitate extraordinara de a vindeca pielea de efectele nocive ale soarelui. Actioneaza pe langa vitaminele C si A in protectia membranelor celulare. Se gaseste in nuci, alune, migdale, grau incoltit, cereala si uleiuri vegetale.
Seleniu - este cea mai buna arma impotriva radicalilor liberi si un jucator important in lupta contra imbatranirii. Este eficient si in combaterea efectelor razelor UV si ajuta la eliminarea toxinelor provenite din tutun sau alcool. Se gaseste in carne, peste, fructe de mare si oua.

Zinc - este un mineral antioxidant, regleaza productia de sebum si ajuta la vindecarea celulelor. Se gaseste in crustacee, peste, cereale.
Probiotice - bacteriile prietenoase din sistemul digestiv protejeaza flora intestinala si fortifica sistemul imunitar. Se gasesc in iaurturi fermentate, paine germinata si in legume murate.

Calciu - intareste dintii si le ofera o culoare curata. Mananca produse lactate, fructe, legume si bea apa minerala.
Fosfor - alaturi de calciu, fosforul este armura oaselor. Se gaseste in mai toate alimentele.
Fluor - este un element care intareste smaltul dintilor. Se gaseste in anumite ape minerale, cirese, rosii.
kathy, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 1913 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1396 kcal/zi. Pentru a slăbi 2 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1397 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat