Dragele mele, va propun o reteta deosebita pentru supa Monti:
Supa au vin blanc
4 portii
Timp preparare- 5 min
Timp de gatire- 20 min
Ingrediente:
1 lingura ulei masline
6 hasme (eu am pus 6 cepe medii, fiindca hasmele se gasesc cu precadere in Franta
)
400 gr ciuperci feliate
1/2 sticla de vin alb sec
3 linguri otet cu tarhon (eu am pus ptet simplu, fiindca nu stiu unde se gaseste cel cu tarhon)
1 litru de supa de pui (preferabil, preparata in casa)
500 gr migdale macinate
600 ml smantana dulce
3 linguri tarhon proaspat
Recomandat pentru Fazele I si II
Nota! Este important ca supa sa isi pastreze culoarea alba, de aceea trebuie sa preparati sau sa cumparati o supa de pui care nu contine morcov si nu are culoare galbena.
Preparare:
1. Turnati uleiul de masline intr-o oala cu fundul dublu si asezati-o pe foc mare. Adaugati cepele, acoperiti oala cu capacul si inabusiti-le cateva minute, pana ce se inmoaie, dar nu isi schimba culoarea.
2. Adaugati ciupercile, vinul si otetul cu tarhon. Amestecati continuu pana ce vinul scade, apoi adaugati supa de pui si lasati sa fiarba.
3. Adaugati migdalele macinate si lasati sa fiarba in continuare. Cand supa s-a ingrosat putin, puneti smanatana dulce si lasati-o sa fiarba din nou.
4. Indepartati spuma, micsorati flacara si sarati supa dupa gust. Presarati tarhon si amestecati.
5. Serviti-o fierbinte, in castroane preincalzite.