Subiect: Jurnal Annndabo
View Single Post
  #1 (permalink)  
Vechi 04 aug 2011, 15:18:43
annndabo's Avatar
annndabo annndabo este deconectat
(meniuri, evolutie)
Sunt în trecere...Slabuta in trecere
Merite:
 
Data înregistrării: 01 aug 2011
Locaţie: bucuresti, Romania
Vârsta: 39
Date: 162cm, 57kg
Mesaje: 16
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Smile Jurnal Annndabo

Buna!
Sunt noua pe acest site. L-am descoperit de cateva zile.

Am 26 de ani si de la varsta de 14-15 ani ma tot chinui cu 7-8 kg care se tot "tin de mine" . Ce-i drept, nici eu nu am avut destul de multa vointa sa scap de ele.
Am tinut pana acum tot felul de cure de slabire, dintre cele mai severe si nesanatoase. De vreo 2 ani am inceput sa pun accentul pe diete mai sanatoase, dar mai mult de 2-3 luni nu m-a tinut vointa.
Ideea este ca au trecut mai mult de 10 ani in care am slabit si m-am ingrasat la loc cel putin o data pe an cu cate 6-7 kg. De fiecare data cand vine vara ma apuc de dieta si apoi in concediu dau iama in dulciuri si junk, in asa fel incat trebuie sa mai treaca 1/2 an pana sa ma apuc din nou. Tentative ratate de a ma apuca de regim exista aproape in fiecare luni: "de luni ma apuc".
Ideea este ca, desi numarul de kg pe care le am in plus nu imi pun in pericol sanatatea, consider ca acest mod de a slabi si apoi ma ingrasa 7-8 kg cel putin anual este cel putin nesanatos. Iarde faptul ca nu ma simt bine in pielea mea cu acele kg in plus, nu va ma zic...
Am apelat inclusiv la nutritionisti care nu au facut decat sa imi dea o dieta "trasa la xerox" care ma limita la un numar redus de alimente care in niciun caz nu puteau sa reprezine un "stil de viata". Ma refer aici la faptul ca timp de 2 luni am mancat aproape acelasi lucru in fiecare zi. Pentru ca o dieta sa aiba efect si sa se transforme intr-un stil de viata, nu trebuie sa fii limitat la un numar redus de alimente ci la anumite principii care trebuie respectate.
De cativa ani de cand m-am angajat (job stresant, ore suplimentare) chiar nu mai am timp sa ma gandesc la diete. Iar de sport nici nu mai zic. Ajung seara terminata acasa, de multe ori la ore foarte tarzii.

Acum ca se apropie concediul (in 3 saptamani) as fi vrut si eu sa ma simt bine in costumul de baie . De data asta sper, ca de fiecare data, sa se schimbe ceva, sa reusesc sa transform dieta intr-un stil de viata si, cel mai important (ceea ce nu am reusit deloc pana acum) SA MA MENTIN !

Deci, am inceput sa tin o dieta sanatoasa, respectand principiile generale de slabire sanatoasa. Nu tin o dieta anume pentru ca nu am timp aprope deloc sa gatesc.
Mi-am propus sa fac si sport (asta este partea cea mai grea). Si in paralel de vreo saptamana am inceput sa beau si ceaiul Sillhouette Help. Daca a incercat cineva, va rog sa imi spuneti daca a avut efecte.

Nu stiu cum voi rezista in concediu, daca aveti sugestii... Va rog mult sa ma ajutati!
annndabo, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Sedentar, este de 1475 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 958 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]

Ultima dată editat de annndabo; 04 aug 2011 at 15:21:25.