View Single Post
  #10 (permalink)  
Vechi 20 dec 2011, 15:36:57
brainiac's Avatar
brainiac brainiac este deconectat
(meniuri, evolutie)
Sunt una dintre slăbuţe!Sunt una dintre slăbuţe!
Merite:
 
Data înregistrării: 07 dec 2010
Locaţie: Cluj-Napoca, Romania
Vârsta: 33
Dieta: Mancat sanatos :)
Date: 165cm, 60.5kg
Mesaje: 623
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Implicit Re: Jurnal brainiac - In cautarea propriei persoane...

Citat:
Anterior postat de mika_me Vezi mesajul

Sunt luni de zile in care tot mi-am propus sa incep o dieta, sa incep sa fac regulat sport..am avut incercari..dar de multe ori nu duceam nici macar prima zi la capat..ori mancam cat de cat corect in prima parte a zilei si seara ma indopam..ori mi-era lene sa fac sport..si uite-asa m-am invartit vreo doua luni in jurul greutatii de 77-79 kg..ajunsesem sa cred ca nu voi mai vedea vreodata mai putin de 75 de kg pe cantar..ba chiar ma asteptam de acum sa tot cresc, sa tot cresc in greutate..nu-mi venea sa cred ca sunt in acel punct..cu 20 si ceva de kg in plus fata de greutatea pe care ar trebui sa o am la inaltimea mea..deja imi faceam scenarii ca o sa am 80 de kg, apo 85..groaznic

si totusi intr-o zi am zis stop, nu mai pot trai asa..imi place sa ma mananc, sa ma simt satula, dar din pacate nu sunt o fata cu arderi rapide, care poate manca oricat, oricand..si sa nu se ingrase..am hotarat deci sa accept realitatea..sunt grasa..ei, si ce e de facut?
era clar de ce m-am ingrasat atat..papica de oricare..si lispa sport..asa ca trebuia sa fac opusul..papat mai putin, si sport cat se poate de mult..
dar, ce dieta sa fi tinut?m-a tentat rina (disociata)..dar nu am fost in stare să tin, aveam tot felul de pofte..m-a tentat south beach..dar nu ma simteam pregatita sa renunt la fructe..
am ales in cele din urma hipocalorica...puteam sa mananc orice, dar in limita a 1200-1300 de calorii (in conditiile in care trebuia sa fac sport de cel putin 4-5 ori pe saptamana)..
am renuntat la paine..dar mai pap uneori un covrig, sau o baguetta(o mini pizza de 130 g)..am renuntat la dulciuri si sucuri carbogazoase..beau doar apa si ceai (indulcit uneori cu zaharine)..
am inceput sa imi calculez caloriile la orice mancare gatesc si evident, la fiecare masa, cantaresc mancarea..poate parea o corvoada, dar nu este, o spun cu toata sinceritatea..te obisnuiesti si chiar devine un stil de viata, macar pentru cateva luni, cat vrei sa slabesti sa ajungi la greutatea ideala..plus ca in tot acest timp, inveti sa le cantaresti si din ochi, asa ca la mentinere nu trebuie sa stai la fiecare secunda cu cantarul langa tine

in ceea ce priveste sportul, acum 2 ani cand am mai reusit eu sa slabesc vreo 7 kg, am facut tae bo..mai exact cardio..
acum cand m-am reapucat ma simteam groaznic, nu mai aveam aceeasi mobilitatea, imi iesea inima din piept, din cauza efortului, mai ales ca aveam vreo 10 kg in plus, fata de acum doi ani..
usor insa mi-am intrat in ritm..si acum e oarecum distractiv, desi tot muncesc si curg apele de pe mine..
si mai fac ceva..start walking, 3 mile (cand fac impreuna cu mama mea)..

asa ca, draga brainiac (apropos, care este numele tau?)..pentru un sport distractiv si lejer, iti recomand leslie sansone..start walking..gasesti pe torrent sau pe youtube..eu recomand sa il cauti pe torrent, pentru ca asa il ai permanent pe calculator, nu depinzi de conexiunea la internet..
start walking consta in mers pe loc, combinat cu miscari de aerobic..lucreaza si partea inferioara, si partea superioara..a corpului si te simti bine dupa 30-40 de minute, cand stii ca ai mers 2-3 mile

sper sa iti fie de folos ce ti-am scris ue pe aici..romane intregi..sa alegi ce e bine pentru tine..sa stai sa analizezi..daca altii au reusit, poti si tu:*
si eu am tinut o perioada rina, dar m-am lasat repede, apoi am incercat scarsdale care a functionat cat de cat (dar am pus la loc kg pierdute). acum m-am gandit ca cel mai bine ar fi sa imi fac ordine in alimentatie, sa am 3 mese pe zi si 2 gustari nu sa ma trezesc ca rontai in nestire sau ma indop de parca maine vine sfarsitul lumii . vreau sa invat sa combin alimentele inteligent, sa elimin dulciurile (marea mea problema) si grasimile si orice stiu ca nu e sanatos si nu-mi face bine... asta e planul pe termen lung, dar incep asa usurel ca altfel dupa 3 zile abandonez tot. si bineinteles toate astea completate de miscare si din fericire mi-ai dat niste sfaturi f bune in privinta asta (si nu numai) :*
brainiac, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 2105 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1588 kcal/zi. Pentru a slăbi 3 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1331 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]