View Single Post
  #106 (permalink)  
Vechi 17 ian 2014, 19:03:20
crissa08's Avatar
crissa08 crissa08 este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cunoscătorSlăbuţa cunoscător
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 29 mar 2010
Locaţie: Tg-Jiu, Romania
Vârsta: 56
Dieta: controlul portiilor
Date: 170cm, 103kg
Mesaje: 5.192
Aprecieri acordate: 194
Am fost apreciat(a) de 283 ori in 192 mesaje
Implicit Re: Jurnal Crissa08-capitolul 2

Mancarea nesanatoasa cu aditivi, multu E-uri, declanseaza in creier centrii de placere si da dependenta!
Chiar Rozel imi spunea in urma cu cativa ani de glutamat ca este peste tot si da acel gust delicios al preparatelor!
De multe ori alimentele hipercalorice, nesanatoase devin o parte a programului nostru zilnic, suntem dependente de ele, creierul le doreste pt a simti acea placere. Cu timpul, consumul acestora la anumite ore va deveni un obicei pentru noi. In momentul in care te hotarasti sa schimbi acest comportament, avem ceva de furca, deoarece obiceiul e adanc inradacinat si creierul va incepe sa ne saboteze, adica ne vor apare acele pofte de ,,ceva" ce dimineata (sa zicem) stiai ca nu e ok pt tine, eventual incepi sa te simti rau, te doare capul, poate te apuca o agitatie, poate te simti frustrat, ai impresia ca numai poti dormi, ca esti ametit sau multe altele ....Cand te grabesti si cedezi imediat, iar nu e prea ok, daca iti dai putin timp, bei un pahar cu apa, incerci sa gandesti rational, te bucuri ca reusesti sa eviti frigiderul si poti sa gasesti sa faci o alta activitate. Ar fi bine sa te gandesti dinainte la o anumita activitate pe care ai putea sa o faci, unora le place citutul, altora sa se uite la un film, sau pur si simplu vorbeste cu cineva! Poarta discutii cu prietenii, ca e mai bine sa vorbesti decat sa mananci!!!
Identificarea faptului ca multi mancam pe fond emotional si pt ca am ajuns dependenti de anumite mancarururi, e primul pas, insa nu duce direct la...vindecare, adica la modificarea comportamentului, deja a devenit un obicei. Acum trebuie sa faci cumva sa-l schimbi si sa nu cedezi daca vei avea esecuri. Un obicei se schimba greu, asta cred ca stim cu totii!
Ideal este sa iti creezi cateva alternative la...mancat
Sa incerci sa indepartezi stresul emotional prin diverse tehnci: de relaxare, respiratie profunda, rugaciune,etc.
Totul se va face pas cu pas, ca un antrenament, niciun sportiv nu reuseste din prima o performanta, el se antreneaza zilnic pt asta.
Pentru fiecare mica reusita, e bine sa te feliciti si sa-ti dai o mica recompensa, iar cand ai un esec, e bine sa continui, cum se spune ,, ai cazut, ridica-te repede", pt ca daca nu mergi mai departe, vei ajunge la locul de unde ai pornit.
__________________

crissa08, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 2276 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1759 kcal/zi. Pentru a slăbi 2 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1760 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Urmatorii 3 membri au apreciat mesajul lui crissa08:
lidiuta (17 ian 2014), rozica1965 (18 ian 2014), valeriaheres (17 ian 2014)