Subiect: Jurnal polyana
View Single Post
  #11 (permalink)  
Vechi 05 aug 2010, 13:46:39
polyana's Avatar
polyana polyana este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechimeSlăbuţa cu vechime
Merite:
 
Data înregistrării: 06 mai 2010
Locaţie: bucuresti, Romania
Vârsta: 52
Dieta: hipo
Date: 153cm, 77.9kg
Mesaje: 1.703
Aprecieri acordate: 507
Am fost apreciat(a) de 132 ori in 87 mesaje
Implicit Re: Jurnal polyana

Citat:
Anterior postat de slabuta Vezi mesajul


Da, tranzitul tine foarte mult si de viata pe care o ai, daca esti mai putin activa fizic, cu siguranta, probleme vor exista.

M-am uitat peste meniurile tale si as avea cateva sfaturi

Ca sa nu uit, iti scriu acum, incearca urmatoarea "procedura".
Dimineata, imediat ce te-ai trezit, bei pe stomac gol un pahar de apa calduta, dupa 20-30 minute poti manca. Adica, ai baut paharul, dupa iti faci toaleta de dimineata, pregatesti hainutele pentru munca.... si numai bine trec acele minute.

Sa revin la meniuri.
Avand in vedere ca ai probleme cu colonul, sfatul meu este sa faci un mic experiment, macar o saptamana si vezi daca functioneaza. Ce faci? Elimini biscuitii, salamul de biscuiti, eugeniile, turta dulce, mai putine mezeluri (am vazut deseori salam in meniu), cozonacul, checul, semintele de in le muti la masa de dimineata, le pui intr-un iaurt, lasi 5-10 minute si dupa mananci iaurtul.

Trebuie un pic restructurate meniurile tale.

Am si o intrebare, tu ai cantar de bucatarie sau pui aproximativ cantitatile de alimente ingerate?

Este bine ca poti face gimnastica, atunci tot inainte cu ea
Este un sport foarte bun.
in primul rand vreau sa-ti multumesc si pt articolul "combinatia alimentelor" dar si pt sfaturi.
da, stiu, am un stil de alimentatie cam haotic.
- apa calduta deja beau dimineata insa concomitent cu micul dejun, deci tre sa fac putina pauza;
- salamul pe care il vezi prin meniurile mele nu reprezinta altceva decat ca, in perioadele alea am avut musafiri(rude prieteni) care au stat la mine mai mult si au fost "draguti" cumpere salam/kaizer/crenvusti si am fost nevoita sa mananc;de asemeni cozonacul si checul le primesc cand vin in vizita diferiti prieteni, cunoscuti(atat mezeluri cat si dulciuri nici nu am voie sa manac)
- biscuitii/eugeniile chiar nu stiu daca pot renunta la ele, de obicei le mananc cu cafeaua; nu pot bea cafeau fara un ceva, ar mai fi ceva sa manac putina paine integrala;
- semintele de in le luam dimineata dar mi-a zis cineva ca sunt mai eficiente seara: de obicei le pun cu putina apa calda si le beau cam dupa 15-30 min.

- am insa o problema destul de grava, fructele dar si semintele de floarea-soarelui(cand consum) nu am o masa anume sau o gustare cand le consum, ci in decursul intregii zile, ca e 1/2 h ca sunt 2 sau 3 ore de la masa n-am tinut cont;

da, am cantar si chiar le cantaresc, numai semintele de in si mierea nu le cantaresc zilnic, mi-am facut o masurica si dupa cum o umplu asa ma notez.

ma bucur ca ai venit cu sfaturi, o sa incerc sa-mi fac un fel de program dar te rog sa ma grezi ca de peste 1 luna eu tot am diferiti musafiri care imi dau planurile peste cap(de exp. maine astept o prietena de la buzau, sambata astept o familie de la brasov, de luni altii tot de la buzau), te mai astept si cu alte sfaturi atat in restructurarea meniurilor cat si in continutul lor; pupici si sa ai o zi minunata!

ps: as vrea sa folosesc si eu emoticoanele in mesaje dar nus de unde sa le iau.....
__________________

Jurnal Polyana
polyana, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Sedentar, este de 1582 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1065 kcal/zi. Pentru a slăbi 5 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 291 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]