View Single Post
  #11 (permalink)  
Vechi 30 oct 2009, 15:32:00
Marlin's Avatar
Marlin Marlin este deconectat
(meniuri, evolutie)
Cont restricţionat
Merite:
 
Data înregistrării: 17 oct 2009
Locaţie: la poalele muntilor, Italia
Vârsta: 46
Dieta: low-carb
Date: 160cm, 50.8kg
Mesaje: 78
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 7 ori in 4 mesaje
Implicit Re: Sa vorbim despre dieta ketogenica

Acidul uric este un reziduu al metabolismului proteinelor si in mod normal el se elimina prin urina imediat ce s-a produs impiedicand astfel aparitia acidului uric in sange, care poate cauza divrese probleme, cea mai comuna fiind guta.

Niveluri mari de acid uric pot aparea in sange prin doua mecansime: cand productia de acid uric creste si excretia sa scade.Diverse studii au aratat ca dieta ketogenica afecteaza rata de excretie a acidului uric prin rinichi ( doar in stadiile initiale cand are loc asa numita perioada de adaptare a organismului la dieta)

Corpii cetonici si acidul uric concureaza pentru acelasi sistem de trasport in rinichi.La inceputul dietei , are loc o crestere a nivelului de acid uric in sange, insa o data cu adaptarea organismului la dieta ( cam dupa 2 saptamani) , nivelul scade la normal.
Acesta este si motivul pentru care se recomanda ca in dieta zilnica sa fie prezenti si carbohidratii chiar daca intr-o cantitate mica. Acestia impiedica acumulari mari de acid uric in sange.

Din punct de vedere practic, persoanele care au o predispozitie genetica spre guta nu ar trebui sa recurga la aceasta dieta sau s-o faca sub stricta supraveghere a medicului..
Aceeasi recomandare se face si pentru cei cu rinichii "sensibili".
Marlin, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 1844 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1327 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat