Ca tot suntem la capitolul mancaruri
imi tot aduc aminte diverse
Sotul e cu ciorbele, eu cu supele.
Asa ca o data facem ciorba, o data supa
La supa imi place foarte mult supa de pui cu taitei, supa de pui cu galuste de gris, supa de salata verde, supa de dovlecel
Sotul fiind mai mult cu ciorbele, face ciorba de perisoare, ciorba de legume, ciorba a la grec, bogracs, supa de fasole verde.
La felul doi ca si garnituri, cele mai uzuale la noi sunt cartofii piure, cartofii natur sau la cuptor, orez cu legume, legume asortate la wok, cartofi taranesti/sau cu ceapa, si cus-cus. Vara mai face ciuperci la gratar, dovlecei la gratar, tocana de legume, etc.
Felul principal e de regula carnea, 70% pui si restul porc, peste si altele. Nu prea prajim carnea, doar daca e vorba de tocanita, atunci o calim putin cu ceapa. Dar facem: pangasius pane (fara ulei, in tigaie Tefal), gratare, la cuptor, tocanite.
daca imi mai aduc aminte categoric revin
Si in plus, salata de legume proaspata sau muraturi/in otet facute in casa
Si trebuie sa recunosc, de cand sunt la Rina, la ziua de amidon fac destul de des cartofi prajiti
Rusine mie. Dar nu imi va fi deloc greu sa ma las de ei ...