View Single Post
  #117 (permalink)  
Vechi 14 iul 2010, 09:17:12
Arodoet's Avatar
Arodoet Arodoet este deconectat
(meniuri, evolutie)
Vreau să intru-n gaşcă...Vreau să intru-n gaşcă...
Merite:
 
Data înregistrării: 23 iun 2010
Locaţie: Köln, Germania
Vârsta: 45
Dieta: Usor hipocalorica
Date: 174cm, 112.9kg
Mesaje: 55
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Implicit A never ending story...Jurnal Arodoet

Nici nu mai tin minte cand m-am apucat prima data sa tin o cura de slabire. Nici nu mai stiu de ce am facut-o de faot. Probabil ca toate prietenele mele erau mult mai slabe si firave ca mine. Eu am fost un copil dolofan, o scolaritza primara care putea trece drept eleva de a VI-a sau a VII-a, bine "legata" dar nu obeza. Asa eram eu, na dar eram inalta si solida pentru ca asa era constitutia mea. Nu pricepeam eu pe vremea aia ca nu pot arata ca prietena mea Simona care avea picioarele atat de subtiri ( dar si de scurte) cum aveam eu mainile si nu cantarea mai mult de 40kg. Na, cu problema asta m-am luptat pana m-am facaut mai desteapta ( putin) si am inteles ca nu se poate asta, dar tot trebuia sa slabesc un pic (nu?) Si uite asa, m-am bagat in cercul vicios al vietii mele. Frustrare-dieta-slabire-jo-jo-ingrasat dublu. Si tot asa fac, dragelor, de vreo 15 ani incoace, daca n-or fi mai multi....
In plus am mai primit si niste spitzuri in fund de la viata pe care le-am compensat cu macare si uitat la televizor, care la randul lor m-au re-recompensat cu 50 de kg de grasime si in ultimii ani nici nu am mai fost in stare sa mai tin nici o dieta.
Dar de acum gata cu lamentarile. Mi-am facut-o cu mana mea si nu mai conteaza acum ca daca nu tineam in viata mea nici o cura de slabire acum eram perfecta... Na omul din greselile lui invata...
Dupa ce mi-am revenit dupa socul vietii din ian 2008 am constatat spre final de an ca aduceam pe cantar cam 127kg. Asta a fost de ajuns ca sa ma sperie si sa ma puna pe un drum care m-a adus aici la 115-116 kg. Nici nu stiu exact cum am slabit. Nu am mai mancat seara decat pui cu legume sau asa ceva. Nu am tinut o cura speciala, dar, de anul trecut in mai nu am mai slabit nimic, desi ma duc la sala relativ regulat.
Acum m-am hotarat sa bag un pic de viteza si sa tin o cura de slabire ( macar 2 saptamani) pe modeul dietei daneze. Stiu ca aici sunt pareri impartite dar aia e singura cura pe care eu am reusit s-o tin, in care se slabeste mult si dupa care nu se mai pune la loc. Sigur ca dupa cateva luni de indopare fara control kg incep sa se intoarca, dar aia nu e vina curei. Stiu din prorie experienta. Totusi, am insa grija sa nu cobor sub limita de 1000 cal in nici o zi. Asa ca dimineata la cafea manac si 2 felii de paine prajita.
Deci de azi am inceput. Am 116 kg si multa speranta sa ajung la finalul celor 13 zile sub limita de 110. Iar dupa aceea sa ma mentin vreo 6 luni si dupa sa mai dau iar jos dar la iarna mai incet.
Daca vreuna din voi are experientza cu dieta daneza ( eu o stiam de mayo dar vad ca pe aici e dieta daneza) sa nu ezite sa ma sfatuiasaca. Apreciez orice interventie.
Va doresc la toate muuuuult succes si mie azi indeosebi. Parca am pentru prima oara dupa mult timp ca de daca asta o sa fie altfel si parca simt deja acum ca voi reusi.
Asa ca va pup si stati-mi pe aproape!!!
Arodoet, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 2521 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 2004 kcal/zi. Pentru a slăbi 5 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1230 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat