View Single Post
  #119 (permalink)  
Vechi 16 mai 2012, 10:46:29
roxxialexx's Avatar
roxxialexx roxxialexx este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cunoscătorSlăbuţa cunoscător
Merite:
 
Data înregistrării: 17 feb 2011
Locaţie: Bucuresti, Romania
Dieta: Hipocalorica personalizata cu principii Rina's 90
Date: 160cm, 65kg
Mesaje: 4.716
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 13 ori in 12 mesaje
Implicit Re: Jurnal roxxialexx: Viata sanatoasa - provocare si necesitate

Din categoria spancul revine, am gasit inca o combinatie interesanta si delicioasa de gatit aceasta leguma absolut fantastica. Mai exact este vorba de folosirea cepei verzi, care odata calita, capata un gust iute-dulceag, ce schimba complet preparatul final, in bine, evident.
Asadar, 3 fire mari de ceapa, se toaca relativ marunt si se pun la calit in putin ulei sau, asa cum am facut eu, in 2 linguri de apa (deci mai mult inabusit), cu capacul pus. Se toaca foarte marunt 2 catei mari de usturoi (cam 20 gr) si se adauga peste ceapa, mestecand mereu in oala pentru a nu se prinde/arde ceapa. Cand ceapa este inabusita bine (deci in relativ 15 minute), se adauga o punga de spanac de 450 gr (eu am folosit congelat dar se poate pune si spanac proaspat) si se amesteca pentru omogenizare. Se adauga 50 ml de lapte si 50 de ml de apa si treaba asta se fierbe acoperit, amestecand din cand in cand. Cam in 15 minute este gata, la foc potrivit. La final, am pus 50 ml de smantana, pentru un gust si o consistenta cremoasa.
Enjoy!
roxxialexx, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 2018 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1501 kcal/zi. Pentru a slăbi 3 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1244 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]