MUSACA DE CARTOFI
500 gr cratofi (5 cartofi medii-mari)
185 gr dovlecel (1 dovlecel)
102 gr morcov (3 morcovi medii)
180 gr mazare (da, stiu ca nu se combina amidoanele intrele ele, dar stau cu ea in congelator de nush cand
)
20 ml ulei (12 pt uns vasul de yena, si restul picurat deasupra)
o ceapa verde
250 ml suc de rosii de casa
1 cub de concentrat BIO pt supa de legume Alnatura.
Am taiat cartofii si dovlecelul rondele nu f groase, dar nici subtiri de tot, le-am pus la fiert, fara sare, doar ele. Cand s-au fiert am pus in vasul de yena un strat de catofi si dovlecel, un strat de amestec de legume (ceapa taiata marunt, morcov dat prin razatoare fina si boabe de mazare) si suc de rosii, apoi iar cartofi si dovlecel, apoi legume si suc peste, si tot asa. Deasupra am mai adaugat cateva picaturi de ulei si am turnat supa in care au fiert cartofii si dovleceii in care am adaugat cubul bio. Am acoperit cu folie de aluminiu, am bagat la cuptor, peste juma de ora am scos folia pana a scazut bine supa.