Subiect: Clubul Atkins
View Single Post
  #127 (permalink)  
Vechi 21 ian 2010, 15:54:55
Maria-Magdalena's Avatar
Maria-Magdalena Maria-Magdalena este deconectat
(meniuri, evolutie)
Cont restricţionat
Merite:
 
Data înregistrării: 09 ian 2010
Locaţie: Bucuresti, Romania
Dieta: Mihaela Bilic
Date: 170cm, 76kg
Mesaje: 181
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Talking Re: Clubul Atkins

Ioana, uite aici cateva informatii care pe mine m-au ajutat.
Prima Faza - Inductia - dureaza 2 saptamini si in aceasta perioada corpul intra in lipolysis sau starea de ketosis, metabolismul incepe sa consume grasimea ca energie.
Inductia este menita sa te faca sa treci in mod eficient de la un metabolism ce consuma carbohidrati pt a produce energie la un metabolism ce foloseste grasimile ca energie. Stablizeaza nivelul zaharului in singe. Opreste poftele de dulce.
Inductia dureaza minimum 14 zile timp in care se vor vedea rezultatele.
Inductia trebuie urmarita corect pentru a avea o sansa de succes. Daca o tineti incorect nu veti slabi si la sfarsit veti spune "inca o dieta care nu functioneaza".
1. Maninca 3 mese normale pe zi sau 4 sau 5 mese mai mici pe zi. Nu sari peste mese si nu lasa sa treaca mai mult de 6 ore fara sa fi mincat nimic.
2. Maninci liber proteine si grasimi sub forma de carne de pasare , peste , oua si carne rosie. De asemenea poti sa consumi grasimi sunt forma de maioneza , ulei de masline sau de floarea-soarelui si legume uleioase (ex. avocado)
3. Nu maninci mai mult de 20 de grame de carbohidrati pe zi. Marea majoritate venind sub forma de salate si alte legume.
4. Sub nici o forma in aceasta perioada a inductiei nu maninci fructe, paine, paste, fulgi, legume pline cu carbohidrati, lactate altele decit brinzeturile permise.
5. Nu maninci altceva decit ce este in lista alimentelor permise.
6. Ajusteaza cantitatea portiei in functie de apetitul tau, in timp incercind sa o miscorezi. Cind iti este foame, maninca cit sa iti potolesti foamea nu cit sa te indopi.
7. Nu pleca de la premisa ca orice mincare nu contine carbohidrati, cind cumperi un produs verifica eticheta.
8. Poti sa maninci in oras atita vreme cit esti atenta la carbohidrati ascunsi in sosuri.
9. Evita mincarurile si sucurile ce contin aspartam. Mai bine folosesti zaharina.
10. Fereste de cafea, ceai sau orice alt lichid ce contine cofeina. S-a dovedit cofeina cauzeaza scaderea zaharului din singe si atunci poftele incep.
11. Mentineti organismul hidratat de aceea consuma cel putin 2 litri de apa pe zi.
12. Daca esti constipatat foloseste un pahar de apa calduta pe stomacul gol sau un ceai special inainte de culcare
13. Ia o portie zilnica de vitamine, in special cele ce contin minerale, potasiu, magneziu, calciu si fier.
Alimente permise pentru perioada de Inductie:
- Toata carnea de orice tip si orice fel si oua. A se evita consumul exagerat de carne procesata, mezeluri, bacon, cirnati etc.
- In jur de 100 de grame de brinza pe zi. A se evita brinza de vaci sau brinza topita, orice ce alt tip de brinza ce se poate intinde pe paine. Brinzeturile permise sunt: telemeaua de vaca, de oaie sau de capra, cascavalul de orice tip.
- Legume ce puteti sa aveti 2 sau 3 porti pe zi: castraveti, ciuperci, patrunjel, ardei, telina, ridichii, salata verde.
- Puteti sa aveti o portie din urmatoarele legume cu conditia sa nu fi a avut mai mult de 2 porti din primele legume: telina (radacina), dovleac, fasole verde , mazare verde, brocolli, rosii, varza, praz, pastirnac, conopida, spanac, ceapa.
- Puteti sa consumati orice tip de apa, minerala, plata, filtrata. A se evita cofeina si zaharul. Consumati maioneza facuta in casa numai ulei cu ou.

Asadar, sunt permise 2-3 cesti pe zi din urmatoarele legume: ciuperci, andive, patrunjel, ardei, ridichi, castraveti, salata verde. Apoi, doar 1 ceasca pe zi, in cazul in care legumele de mai sus n-au depasit 2 cesti, din urmatoarele legume: telina radacina, varza, varza murata, fasole verde, vinete, spanac, broccoli, rosii, praz, gulii, bame, ceapa. Deci, portia zilnica permisa e de 3 cesti de legume in total, cantarite in stare naturala, fiindca prin gatire cantitatea unora scade.

Asa ca bafta!
Maria-Magdalena, pentru a configura şi afişa ticker-ul tău, urmează paşii din noua secţiune tickere.
Greutatea este incorecta. Maria-Magdalena, trebuie să completezi acest câmp pentru a vedea necesarul tău caloric zilnic. [completează].

Ultima dată editat de Maria-Magdalena; 21 ian 2010 at 15:58:08.
Răspuns cu citat