View Single Post
  #14 (permalink)  
Vechi 06 nov 2012, 17:56:09
CrisetenO's Avatar
CrisetenO CrisetenO este deconectat
(meniuri, evolutie)
Sunt una dintre slăbuţe!Sunt una dintre slăbuţe!
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 16 sep 2010
Locaţie: Darmstadt, Germania
Vârsta: 38
Date: 161.5cm, 54.0kg
Mesaje: 876
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 45 ori in 26 mesaje
Implicit Re: Jurnal elena1313 - Marturii despre lupta mea

Draga Elena,

Ce au zis fetele inainte e foarte adevarat: ai mancat cam putin azi. Acum, sa ma ierte fetele, nici eu nu tin 3 mese + 2 gustari, e prea mult pentru mine. Dar 3 mese am in fiecare zi, dimineata, la pranz si seara. De ce nu e bun meniul tau:

1) sunt prea putine kcal. Chiar daca ai bolul de orez cu lapte, si stiu ca te simti vinovata ca l-ai ingerat, nu e bine acum sa te infometezi. In schimb, o idee foarte buna e sa mananci niste proteine, cum s-a mai zis deja. Proteinele sunt o masa usoara, care nu se pune pe tine.

2) sunt prea multe legume. Si mie imi plac legumele, dar o dieta cu multa supa de varza se stie ca NU tine pe lunga durata. In sensul ca nu vei reusi sa-ti mentii dieta mai mult decat cateva zile, si tu vrei sa fie de durata. Pe deasupra, legumele baloneaza. Varza si broccoli de exemplu sunt foarte rele din punctul asta de vedere. Acum, o portie de broccoli pe langa o friptura la teflon (fara sare daca vrei) e absolut ok. Dar nu in cantitati mari.

Sa stii ca daca ai probleme cu retentii de apa, rinichi, si asa mai departe, lipsa de miscare si supa de varza iti vor adauga probleme. Miscarea te face sa transpiri, iar greutatea se aseaza altfel. Chiar si daca lucrezi acasa, sunt sigura ca jumatate de ora pe zi poti sa faci putina miscare. M-am uitat pe chestia cu Leslie Sansone, propusa de altii. E fix jumatate de ora pt. 2 mile de miscare (in casa), asa ca sunt sigura ca poti reusi daca vrei si iti propui sa faci asta.

3) Ai prea multi carbohidrati pentru cineva care nu se misca. Carbohidratii sunt foarte folositori in viata de zi cu zi, dar degeaba nu mananci paine si mananci orez cu lapte in schimb: carbohidratii iti dau energie repede si se consuma foarte usor. Ceea ce inseamna ca ti-e foame repede, si generezi niste energie de care nu ai nevoie si pe care nu o consumi... si care se pune.

De aceea te-am intrebat care iti sunt slabiciunile. Dupa parerea mea, orice dieta trebuie sa fie personalizata pana la ultimul punct, pentru ca altfel nu o poti tine. De aceea daca ti-e pofta de ceva, foarte mult, atunci trebuie sa gasesti o forma in care sa poti degusta acel ceva fara sa te simti vinovata.

Deci hai sa vedem, sa analizam, si sa descurcam firele. Si mai lasa ciorba de varza pentru poimarti. Te pup dulce,

Cristina
__________________
Reteta mea preferata din post: http://concurs.slabute.ro/reteta-pre...CrisetenO.html

Jurnalul meu: E greu sa te opresti din slabit... http://forum.slabute.ro/jurnale-slab...teno-6331.html
CrisetenO, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 1862 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1345 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Acest membru apreciaza mesajul lui CrisetenO:
floricica0vesela (06 nov 2012)