View Single Post
  #14 (permalink)  
Vechi 07 ian 2011, 14:23:26
Anason's Avatar
Anason Anason este deconectat
(meniuri, evolutie)
Sunt una dintre slăbuţe!Sunt una dintre slăbuţe!
Merite:
 
Data înregistrării: 02 apr 2010
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 41
Dieta: Whole foods plant based (WFPB)
Date: 163cm, 90kg
Mesaje: 433
Aprecieri acordate: 2
Am fost apreciat(a) de 5 ori in 3 mesaje
Implicit Re: Calorii consumate in somn

Este posibil sa ma insel, dar din cate stiu, metabolismul bazal reprezinta consumul de energie ca sa EXISTI, pentru ca celulele tale sa traiasca, sa moara sau sa se nasca, la care se adauga toate activitatile reflexe vegetative (activitatea cardiaca, respiratia, digestia, clipitul etc).
Cand stai intinsa in pat, treaza, consumi calorii. Este nevoie de energie ca sa ramai in starea de veghe. Exista un sistem (sistemul reticular activator ascendent) care cu asta se ocupa, si are si el nevoie de energie.
Cand dormi, iarasi consumi calorii. Exista niste perioade in timpul somnului, numite REM (rapid eye movements) in care ti se accelereaza respiratia, bataile inimii si, cum ii spune numele, apar miscari rapide ale ochilor. Toate astea consuma calorii in plus fata de MB.

Parerea mea este ca ar trebui adaugate la consumul de calorii, insa estimarile mi se par cam prea mari. Oricum, toate calculele astea sunt facute in asa-numitele conditii ideale (de laborator), cu temperatura si umiditate constanta, fara alte influente externe. Asa ca ar trebui considerate doar niste estimari si nu calculate la virgula.
Răspuns cu citat