Re: Retete cu imagini pentru ziua de amidonuri (dieta Rina)
Ziua 6-de amidonuri
Tocana de orez cu legume
Ingrediente:
120 g orez 600 ml supă sare şi coriandru după gust
1ceapă mică
2căţei usturoi
1 morcov potrivit • 1 ardei roşu gras 1 lingură ulei mazăre şi ciuperci (opţional) ingrediente salată
Mod de preparare:
Se prăjeşte în ulei morcovul tăiat fin, ardeiul gras. ceapa şi usturoiul zdrobit. Se adaugă supa. Se aduce la punctul de fierbere, se adaugă orezul spălat (puteţi adăuga mazăre şi ciuperci, dacă vă plac). Se acoperă cu un capac şi se lasă la fiert la foc mic timp de 15 minute; apoi, se ia capacul şi se mai lasă la fiert încă 5 minute. Se adaugă sare după gust şi se amestecă uşor.
Se serveşte cu salată verde şi o felie de pâine.
-Se poate găti în prealabil orezul şi apoi amesteca cu legumele înăbuşite.
Salata se prepară amestecând o salată verde mică cu tarhon sau praz, oţet după gust, o lingură de ulei şi puţină sare.
Alegere alternativa:
Varza acră călită este delicioasă. Se căleşte o ceapă tăiată mărunt într-o lingur ulei, se adaugă 500 g de varză acră şi se prăjeşte la tigaie 30 de minute. Se amestecă din când în când şi se adaugă apă caldă. La final, se condimente cu sare. Se serveşte cu cartofi fierţi (2 la prânz, 1 la cină). Pentru a simplifica lucrurile, varza acră se poate prepara şi la cuptor.
|