Re: Retete cu imagini pentru ziua de amidonuri (dieta Rina)
Ziua 35-de amidonuri
MIC DEJUN
2 pere sau alte fructe de sezon.
PRANZ
PIURE DE MORCOVI CU SALATA
Ingrediente:
5 cartofi
2 morcovi
sare, piper negru
1 linguriţă unt
ingrediente
pentru salată
Mod de preparare:
Se fierb 5 cartofi în coajă. Separat, se fierb morcovii şi se scurg; se păstrează apa în care au fiert. Se curăţă cartofii, se pasează împreună cu morcovii, se adaugă sare, piper şi unt. Se adaugă apa în care s-au fiert morcovii, câtă e nevoie. Pentru a prepara salata, se amestecă andive şi o lingură de porumb din conservă. Se serveşte cu o felie de pâine.
CINA
Piure de morcovi proaspăt preparat din 3 cartofi şi un morcov; se serveşte cu salată.
ALEGERE ALTERNATIVA
Se prepară o salată de orz. Se fierb 120 g orz şi se lasă la răcit. Se adaugă pătrunjel tocat, cimbru de vară, ceapă tăiată julien, usturoi şi eventual o roşie, un castravete şi un ardei. Se condimentează salată după gust. Sau, conform aceleiaşi proceduri, se poate prepara o salată cu orez. în plus, se serveşte cu o felie de pâine la prânz şi fără pâine la cină.
|