Subiect: Hipotiroidism
View Single Post
  #16 (permalink)  
Vechi 06 ian 2014, 11:20:19
crissa08's Avatar
crissa08 crissa08 este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cunoscătorSlăbuţa cunoscător
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 29 mar 2010
Locaţie: Tg-Jiu, Romania
Vârsta: 56
Dieta: controlul portiilor
Date: 170cm, 103kg
Mesaje: 5.192
Aprecieri acordate: 194
Am fost apreciat(a) de 283 ori in 192 mesaje
Implicit Re: Hipotiroidism

Citat:
Anterior postat de lidiuta Vezi mesajul
Crissa, crezi ca eutiroxul da ingrasare? Eu am auzit si de astfel de cazuri. Inca n-am ajuns la endocrinolog, in februarie sper sa fac analizele.
Buna, Lidi!
Nu stiu ce sa zic, iau de 15 ani eutyrox pt ca sunt operata de peste 20, dar pe vremea aceea nu se scoatea toata tiroida, doar partea afectata si mai am o bucata dintr-un lob. O perioada acesta e functionat, apoi analizele au aratat ca tre sa iau eutyrox si am tot luat in diferite doze, pana am ajuns la 100mg pe zi..Tot o perioada organismul s-a adaptat greu cu acest hormon, devenisem tahicardica, puls 90-100 si trebuia sa iau un propanolol (acum nu se mai fabrica dar exista alte 50 de chestii din astea sub diferite denumiri).
Cand am slabit, pulsul s-a mai reglat si am ramas doar cu hormonul.
Acum ca m-am ingrasat in 3 ani 20 kg, vad ca am redevenit tahicardica. Facand analizele pt tiroida intamplator (TSH, FT3, FT4) , am vazut ca sunt ok si ca doza e cam mare....Am schimbat endocrinologul si am avut o surpriza mare sa mi se spuna ca iau mult prea mult hormon si ca asta mi-a afectat organismul (agitatie, tremur, transpiratii, insomnii, usoara tensiune). In 2 luni am scazut doza treptat pana la 25 mg si am indurat toate efectele unui tratament aiurea. Azi am reusit sa-mi fac analizele (TSH, FT3) si astept maine dupa masa sa vad care-i treaba. Sper din tot sufletul sa numai fie nevoie sa cresc doza de hormon, sa ma ajute D-zeu sa fie doza corecta, ca sa pot sa las timp organismului sa se echilibreze.
Probabil si Monica Anghel a avut multe efecte secundare de la tratament, fiecare reactioneaza in felul lui, cert e ca nu e asa simplu sa faci tratamente cu hormoni.
Din pacate a trebuit sa mai iau 10 zile si alt hormon, pt ca mai am niste probleme legate de premenopauza, acesta mi-a facut bine in niste parti, dar a avut si el ceva efecte secundare.
Sunt constienta si de faptul ca trebuie sa mai slabesc, sa mai usurez organismul.
Sper ca in urmatoarea perioada sa am aceasta reusita, sa gasesc si doza optima de hormon si vacanta de vara sa ma prinda in forma maxima...Rabdare si timp!
Pupici!
__________________

crissa08, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 2276 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1759 kcal/zi. Pentru a slăbi 2 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1760 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Acest membru apreciaza mesajul lui crissa08:
lidiuta (06 ian 2014)