Subiect: Dieta si fumatul
View Single Post
  #16 (permalink)  
Vechi 25 mai 2010, 15:52:02
Dio's Avatar
Dio Dio este deconectat
(meniuri, evolutie)
Sunt unul dintre slăbuţi!Sunt unul dintre slăbuţi!
Merite:
 
Data înregistrării: 03 sep 2009
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 42
Date: 183cm, 82kg
Mesaje: 600
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Implicit re: Dieta si fumatul

Eu consider ca lasatul de fumat il faci din respectul de sine si de singura viata pe care o ai. Consider ca lasatul de fumat este 80% similar cu motivul pentru care majoritatea persoanelor sunt active pe acest forum, slabitul.

De fumat poti sa te lasi din 2 motive:
1. Una sau mai multe probleme cauzate de fumat care te deranjeaza: costa prea mult, prietenul/prietena nu fumeaza si iti reproseaza tot timpul, tusesti, ingalbeneste dintii, nu poti sa mai faci deloc efort, etc.
2. Iti doresti o viata mai sanatoasa si te hotarasti sa renunti la fumat.

Diferenta este urmatoarea:
1. la punctul 1 esti determinata sa te lasi de fumat din cauza a unu sau mai multi factori si reactionezi in consecinta (te lasi de fumat). In momentul in care nu mai esti influentata de acei factori, reapare tentatia si se poate sa te reapuci.
2. La acest punct nu te lasi de fumat deoarece esti nevoita ci pentru ca iti doresti acest lucru, iar atata timp cat te-ai hotarat sa o faci, motivatia de a te lasa o sa fie perzenta de fiecare data cand apare tentatia de a te reapuca.


La fel este si cu slabitul, poti sa slabesti 10 kg pentru ca vine vara, dar este posibil ca acele 10 kg sa le pui la loc in momentul in care nu mai vrei sa defilezi toata ziua in costum de baie. In schimb, daca vrei sa ai o viata cat se poate de sanatoasa (in limita mediului toxic in care traim), este foarte probabil ca acea slabire sa nu vina la fel de brusc ca si in primul caz, sa fie o slabire naturala si normala, dar care sa se mentina si dupa disparitia factorului care ar determina slabirea in primul caz.


PS: eu m-am lasat de fumat fara sa am un motiv concret, palpabil, vizibil.
Dio, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 2730 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 2213 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat