View Single Post
  #16100 (permalink)  
Vechi 25 nov 2013, 15:05:30
Prapadeala's Avatar
Prapadeala Prapadeala este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cunoscătorSlăbuţa cunoscător
Merite:
SUNT RESPONSABIL SUNT RESPONSABIL, DONEZ  
Data înregistrării: 20 sep 2011
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 40
Date: 162cm, 57kg
Mesaje: 6.246
Aprecieri acordate: 724
Am fost apreciat(a) de 2.463 ori in 1.495 mesaje
Implicit Re: Jurnalul mamicilor 2011

Citat:
Anterior postat de rommyna Vezi mesajul

Awwwwwwwwwww Ce frumos! Chiar ma gandeam ca nu-mi aduc aminte sa ne fi povestit despre experienta nasterii si zilele din spital cu Sebi Ca deh, stii ce curioasa sunt eu

Dar probabil sunt niste lucruri foarte intime si inteleg daca vrei sa le pastrezi doar pentru tine
Nasterea pentru mine a fost f ok. Stii ca eu am fost impacata cu alegerea facuta, si anume cezariana. In timpul nasterii nu am simtit nimic doar ca la un moment dat ma luasera niste palpitatii, cred ca mi-au bagat si putin calmant ca imediat am simtit cum nu mai sunt agitata. Eu oricum am avut probleme cu pulsul toata sarcina si asta e unul din motivele pentru care am ales cezariana. Inima mea putea fi imprevizilbila la naturala si riscam sa ma pierd cu firea.

Dupa nastere mi l-au pus imediat langa mine sa il pup, mi se parea un pui erfect, eram atat de emotionata de nu va zic. L-au lasat 2-3 min si dupa aia l-au luat sus. Tati s-a intalnit cu el pe hol si au urcat amandoi sus la neonatologie. Pe mine m-au cusut si m-au dus la terapie intensiva. La 5 min dupa ce am ajuns la terapie, l-au adus si pe Sebi si a fost si sotul cu noi. A fost primul moment in 3. I-am dat sa pape si a adormit, mi l-au mai lasat 10 min si l-au luat. L-au mai adus seara la o tura de alaptat si de a doua zi dimineata l-am avut la mine in salon in permanenta. Eu nu am putut sa dorm aproape deloc in noaptea aia cu toate ca am acceptat sa mi se dea un calmant. Eram f agitata. Asistentele mi-au zis sa imi mut picioarele de pe o parte pe alta ca sa fie recuperarea mai usoara, asta am facut toata noaptea. A doua zi de dimineata ne-au mutat in salon, asistentele m-au vazut mai curajoasa si au hotarat ca eu sunt prima mutata. Am ajuns in salon si mi-am facut curaj sa merg. Cu cat ma miscam mai mult, cu atat era mai bine, asta e cheia succesului la cezariana. La 10 au venit si mama si sotul la mine in vizita. Intre timp l-au adus si pe Sebi in camera. Mie imi era foame, dar in ziua aia am primit mancare de regim . Seara am ramas singura cu Sebi, a fost superb cu toate ca ma dadeam jos din 10 in 10 min sa vad ce mai face. Nu eram obisnuita cu sunetele pe care le scotea sau cateodata mi se parea ca e prea liniste. El s-a trezit la 3 ore, papa si adormea. A treia zi m-am apucat sa schimb eu pampersii si ne-au aratat si o baita demonstrativa sa stim ce sa facem acasa. Noi oricum eram topiti dupa el.

Ref la Medlife, din pacate nu sunt atat de pro alaptat pe cat zic. Ei de fapt sunt un spital de lux si considera mai important confortul mamei. Dc mama nu vrea sa isi vada bebelusul in cele 3 zile, ei nu au nimic de obiectat. Chiar intr-o seara l-au luat sa il vada neonatologul. Eu le-am zis sa mi-l aduca imediat dupa inapoi ca il vreau peste noapte cu mine. Ei au uitat, noroc ca eu faceam ture pe holul spitalului si am vazut cum vroiau sa ii dea LP. Sa ma fi vazut cum alergam spre asist sa ii zic ca sa se opreasca, ca eu am zis altceva. La mine era chiar pacat ca eu aveam lapte din plin.

Doar a doua zi a primit LP ca el plangea si asist au sarit repede ca nu e satul. Eu m-am pierdut putin cu firea si am cedat. Acum realizez ca asist tb in primul rand sa vina la mine cu o pompa, ca eu lapte aveam destul. Oricum important e ca a trecut si ca acum alaptatul merge f bine.
Prapadeala, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 1898 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1381 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat
Urmatorii 4 membri au apreciat mesajul lui Prapadeala:
Antonis (25 nov 2013), Madalina Nenciu (26 nov 2013), rainbow (25 nov 2013), rommyna (25 nov 2013)