View Single Post
  #17 (permalink)  
Vechi 01 feb 2012, 10:36:20
andrylici's Avatar
andrylici andrylici este deconectat
(meniuri, evolutie)
Sunt una dintre slăbuţe!Sunt una dintre slăbuţe!
Merite:
 
Data înregistrării: 02 sep 2011
Locaţie: Buzau, Romania
Vârsta: 40
Dieta: low-carb
Date: 178cm, 85.9kg
Mesaje: 454
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) o data intr-un mesaj
Implicit Re: Jurnal Anca - Trebuie sa slabesc!!!

Citat:
Anterior postat de EveEve Vezi mesajul
Eu inteleg ca i-a fost prescrisa de un nutritionist, dar ai ramane atat de surprinsa sa vezi cati nutritionisti cu capul in nori sunt "pe piata".. Ii doare undeva de sanatatea clientului lor, vor numai sa-si ia banul!
Eu zic sa ai mare grija.. Sunt atatea alimente care iti vor creste enorm colesterolul, si asta nu e o joaca. Colesterolul afecteaza bunastarea inimii tale, iar inima si creierul nostru sunt cele ce ne mentin in viata. Mai gandeste-te..
Este foarte bun si mersul pe jos, felicitari!



Bineinteles ca problema colesterolului inca este o problema de actualitate si va fi mereu! Iar galbenusul de ou este unul dintre cele mai spornice alimente pentru colesterol! Degeaba esti sanatoasa tun daca nu ai grija de tine, inima si bunastarea ta.
Poti pune si altfel problema. Imagineaza-ti o fata slaba cu un metabolism de invidiat (asta insemnand in cazul nostru o persoana cu un colesterol nemaipomenit). Acum imagineaza-ti ca profitand de metabolismul ei, incepe si baga in ea tot felul de dulciuri, prostii, calorii fara calitate, obiceiuri nesanatoase. Poate nu intr-un an, poate nu in doi nici in trei.. Dar pana la urma, silueta ei si tot ce are pe dinauntru tot va "exploda". Si daca nu silueta, atunci stomacul, ficatul, fierea, tot!
Indiferent daca ai un colesterol bun, daca il tot sfidezi cu produse care i-ar provoca cresterea, pot garanta ca nu tine la infinit.

Cred ca nu m-am exprimat corespunzator. Voiam sa spun ca cel din oua nu este atat de rau. Colesterolul provenit din uleiuri rafinate si produse preparate cu uleiuri rafinate si pararafinate este foaaarte rau. Evident ca mancand tot sub soare nu va slabi si nici sanatoasa nu va fi.



Cat despre dieta Dukan.. Nicaieri in carte nu scrie ca trebuie tinuta mai mult de 10 zile, si aia pentru cazuri in care vrei sa slabesti foarte multe kg... Iar frustrarea vine in functie de cum abordezi un regim..

Stiu ca spune sa tii numai 10 zile faza de atac. Eu am tinut atac-ul 14 zile (rau am facut si nu recomand nimanui sa faca asa). Numai in cele 14 zile nu am mancat legume si mi-au lipsit. Apoi am introdus legumele urmatoarele 14 zile si faceam 1zi proteine si 1 zi de proteine si legume. Dieta insa interzice COMPLET fructele in fazele 1 si 2 si de aceea mi-au lipsit atat de mult si am renuntat la dieta. Frustrarea a venit pt ca te privezi de foarte multe grupe alimentare de care ai nevoie. Cu regimul actual imi permit si cate o "abatere" din cand in cand si nu ma simt vinovata.

Nu ne putem frustra la fiecare pas.. Trebuie sa tinem capul sus, sa ne adaptam si sa gasim alternative!

Cand esti la o dieta restrictiva care nu-ti da voie la nimic si mergi la o petrecere sa zicem iar pe masa este un castron mare de fructe din care tu nu ai voie sa mananci (ca ti-ai ales o dieta necorespunzatoare) si la sfarsit vine un maaaare platou de prajituri urmat de un maaare tort, nu prea ai cum sa nu te frustrezi .

Si despre sport, ai mare dreptate! Mereu ar trebui sa gasim cumva timp! Felicitari pentru copilul tau si pentru felul in care te descurci sa le combini pe toate!
Multumesc frumos de urari si incurajari.
__________________
Jurnal Andrylici
andrylici, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 2500 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1983 kcal/zi. Pentru a slăbi 3.5 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1596 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]