Subiect: Clubul Atkins
View Single Post
  #1753 (permalink)  
Vechi 13 ian 2011, 19:33:03
elena933's Avatar
elena933 elena933 este deconectat
(meniuri, evolutie)
Sunt în trecere...Slabuta in trecere
Merite:
 
Data înregistrării: 06 iun 2010
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 51
Date: 174cm, 84kg
Mesaje: 6
Aprecieri acordate: 1
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Implicit Re: Clubul Atkins

buna
Cuprins articol Dieta Atkins
Dieta Atkins sta la baza cartii "The New Diet Revolution" scrisa de Dr. Robert Atkins in 1970.
Din 1972 cand aceasta carte a fost lansata si pana in prezent milioane de persoane au castigat lupta cu obezitatea si bolile cardiovasculare cu ajutorului acestui program alimentar. Potrivit Dr.Atkins, dieta este utila pentru ameliorarea si prevenirea mai multor probleme de sanatate, printer care: cefaleea, dezechilibre ale nivelului de zahar din sange, intoleranta alimentara, alergiile etc.Oamenii opteaza pentru aceasta dieta deoarece pierderea in greutate este rapida, insa pacientii cu hipercolesterolemie, hipertensiune, diabet sau sindromul ovarului polichistic sustin ca s-au simtit mai bine, mai energici dupa numai o saptamana de la inceperea dietei Atkins.
Astfel, in timp programul de slabit initiat de Dr. Atkins a devenit unul dintre cele mai popularedin intreaga lume, revista "Time Magazine" intr-un articol afirmand ca "Dieta Atkins este cel mai popular program de slabit al tuturor timpurilor". In consecinta, producatorii de alimente au inceput sa realizeze produse cu un nivel scazut de carbohidrati. Declinul acestei diete a inceput in 2004, cand se ridica un nou concept de dieta - "alimentatie sanatoasa, diversificata si echilibrata".
Etapele dietei Atkins
Program de slabit Atkins presupune parcurgerea a 4 etape individuale. Pentru fiecare etapa se recomanda consumul anumitor alimente care au misiunea de a ajuta la scaderea si, mai tarziu, la mentinerea greutatii corporale.
Etapa 1: Inducatia
Etapa 2: Pierderea in greutate
Etapa 3: Pre-mentinerea
Etapa 4: Mentinerea greutatii
Etapa 1: Inductia
Aceasta faza a Dietei Atkins trebuie urmata cel putin 14 zile, dupa care veti observa primele schimbari veti fi pregatiti pentru urmatoarea etapa.
Atentie! Se consuma maxim 20 g de carbohidrati. Planul alimentar are la baza procesul numit cetoza.Dupa cum ii spune si numele, aceasta prima faza a dieti Atkins induce pierderea in greutate prin comutarea arderii carbohidratilor cu arderea grasimilor, ca prima sursa de energie. Acest fapt nu numai sa scade pofta de manacare, prin stabilizarea nivelului de zahar din sange, dar exclude dependenta de zahar (de dulce), grau sau derivati din porumb, alcoolul, cafeina, cereale si alte alimente.

Cu alte cuvinte, aceasta dieta functioneaza prin schimbarea chimiei organismului.
Reguli:
- consumati cel putin 8 pahare cu apa in fiecare zi;
- serviti constiincios cele 3 mese principale ale zilei;
- consumati combinatii echilibrate de grasimi si proteine (gaina de tara, peste, oua, carne rosie,precum si grasime sub forma de unt, maioneza, ulei de asline/sofra/floarea soarelui sau alte uleiuri vegetale);
- nu consumati mai mult de 20 g de carbohidrati zilnic;
- in primele 2 saptamani ale acestei etape nu consumati seminte sau nuci, alune etc.
- evitati consumul cafeinei sub forma de cafea, ceai, bauturi energizante, carbogazoase;
- in cazul in care aveti probleme cu constipatie, consumati ceai de crusin sau amestecati intr-o cana cu apa o lingura cu seminte de in cu una de tarate din grau si consumati acest amestec zilnic.Recomandate sunt si salatele de legume;
- se recomanda administrarea de multivitamine si minerale zilnic. Atentie! Fara fier.
- inlocuiti zaharul cu indulcitori artificiali (zaharina sau sucraloza);
- renuntati la snacks-uri deoarece acestea au un continut ridicat in proteine;
- nu consumati sosurilor deoarece acestea contin cantitati ascunse de carbohidrati;
- nu vor fi folosite produsele de slabit pe care nu este precizat ca nu contin carbohidrati;
- guma de mestecat, pastilele pentru improspatarea respiratiei, siropurile de tuse sau picaturile de tuse nu sunt indicate deoarece contin zahar sau alti indulcitori calorici;
- nu consumati produse care contin zahar deoarece, in mod indirect, acestea contin cantitati uriase de carbohidrati;
- este indicat ca dieta zilnica sa contina si fructe, legume si salate.
elena933, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Sedentar, este de 1818 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1301 kcal/zi. Pentru a slăbi 8 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ -248 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat