Subiect: Clubul Atkins
View Single Post
  #1754 (permalink)  
Vechi 13 ian 2011, 19:34:23
elena933's Avatar
elena933 elena933 este deconectat
(meniuri, evolutie)
Sunt în trecere...Slabuta in trecere
Merite:
 
Data înregistrării: 06 iun 2010
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 51
Date: 174cm, 84kg
Mesaje: 6
Aprecieri acordate: 1
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Implicit Re: Clubul Atkins

Etapa 2: Pierderea in greutateSus
Cea de-a doua faza a dietei Atkins este cea a pierderii in greutate. In timpul acestei etape cantitatea de carbohidrati va creste cu 5 g pe saptamana, pana atingeti nivelul critic de carbohidrati, nivel care variaza de la organism la organism, mai exact intre 25 si 50 g carbohidrati pe zi. In aceasta etapa a dietei Atkins trebuie sa pierdeti 1-2 kg pe saptamana. Cu toate ca in aceasta faza a dietei aveti voie sa va alegeti alimentele in functie de preferinte,cresterea treptata a cantitatii de carbohidrati consumati trebuie strict supravegheata, in caz contrar toate eforturile depunse de dvs. pana in momentul respectiv sunt in zadar. De asemenea, in aceasta etapa se recomanda consumul considerabil de legume, dar pot fi adaugate si nucile,semintele sau fructele de padure.
Aceasta etapa a dietei Atkins nu presupune trecerea de la proteine si grasimi la carbohidrati, ci seface o schimbare lenta a raportului dintre glucide, grasimi si proteine si carbohidrati. In timpul acestei etape organismul trebuie sa identifice cantitatea necesara de carbohidrati, astfel incat sa nu permita cresterea exagerata in greutate. De asemenena, veti descoperi modul in care reactioneaza organismului dvs. la introducerea alimentrelor noi in regim, avand posibilitatea sa identificati alimentele care va produc alergii, gaze intestinale, meteorism etc.
Atentie!
Chiar daca aceasta etapa a dietei Atkins presupune introducerea treptata a carbohidratilor in alimentatie, acestia trebuie gestionati in mod inteligenti pentru a nu reveni la vechile obiceiuri alimentare.Astfel, sunt recomandate alimente care au aproximativ 5 g de carbohidrati, ca de exemplu: - legume: ceapa, ardei gras, broccoli, spanac, avocado;
- produse lactate: branza, mozzarela;
- sucuri de fructe: lamaie;
- nuci, seminte, migdale.
Etapa 3: Pre-mentinerea
Rolul etapelor 3 si 4 este de a mentine greutatea corporala. A treia faza, numita "pre-mentinerea", este adoptata cand mai aveti putin de slabit si ajungeti la masa corporala ideala pentru dvs.,deoarece daca in etapa precedenta slabeati cu pana la 2 kg pe saptamana, de acum se vor pierde numai cateva sute de grame saptamanal. Etapa a treia a dietei Atkins are drept obiectiv trecerea de la pierderea in greutate la mentinerea greutatii prin cresterea cantitatii de carbohidrati cu pana la 10 g pe saptamana, atata timp cat pierderea treptata in greutate este mentinuta.
Etapa 3 a dietei functioneaza prin cresterea cantitatii de carbohidrati cu 10 g saptamanal; pare nebuneste insa aceasta faza presupune coborarea pierderii in greutate la 0,5 kg si introducerea unor cantitati mici din mancarurile traditionale - paine, paste, orez, peste.
Programul alimentar va permite:

- consumarea diversificata de alimente, dar fara a face excese;
- identificarea alimentelor care va ajuta la scaderea in greutate;
- importanta servirii principalelor mese ale zilei pentru tot restul vietii;
- identificati alimentele care conduc la dependenta alimentara.

Etapa 4: Mentinerea
Intrati in ultima etapa a dietei Atkins cand ati atins greutatea corporala dorita si ati invatat sa
selectati categoriile de produse alimentare care va ofera cantitatea de carbohidrati necesara pentru
mentinerea greutatii corporale. Puteti consuma maxim 90g carbohidrati zilnic.
Mentinerea masei corporale ideale presupune ca greutatea sa nu fluctueze cu mai mult de 1,5 kg, saptamanal. Este foarte important sa va mentineti atitudinea dobandita in timpul primelor 3 etape pentru ca va pastra masa corporala dorita. De asemenea, este indicat sa va cantariti o data pe saptamana pentru o monitorizate atenta a greutatii si pentru a observa schimbarile. Daca observati ca intr-o saptamana ati acumulat mai mult de 2 kg trebuie sa va intoarceti la faza de "scadere in greutate", pentru a reduce inca o data cantitatea de carbohidrati.
Reguli pentru mentinerea greutatii corporale dorite: 1. Nu consumati produse conservate care contin zahar si aditivi alimentari ci doar mancaruri din
produse proaspete.

2. Fiti consumatori indeligenti si feriti-va de produsele cu un continut ridicat de zahar, siropuri de porumb, amidon sau faina alba.
3. Varietatea este condimentul vietii, deci aveti in vedere acest fapt pentru a va mentine motivat si pentru a urma calea cea buna pentru mentinerea greutatii corporale. Incercati cat mai multe retete, din diferite categorii si produse si bucurati-va de tot ce este nou!
4. Consumul de cafeina si alcool vor fi strict limitate.
5. Frecvent urmati tratamente cu suplimente nutritionale si vitamine.
6. Actionati prompt si drastic cand observati ca incepeti sa luati in greutate.
7. Foarte importante sunt si exercitiile, care ar trebui sa faca parta din viata dvs.
Principii nutritionale
elena933, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Sedentar, este de 1818 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1301 kcal/zi. Pentru a slăbi 8 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ -248 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat