Subiect: Clubul Atkins
View Single Post
  #1755 (permalink)  
Vechi 13 ian 2011, 19:35:01
elena933's Avatar
elena933 elena933 este deconectat
(meniuri, evolutie)
Sunt în trecere...Slabuta in trecere
Merite:
 
Data înregistrării: 06 iun 2010
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 51
Date: 174cm, 84kg
Mesaje: 6
Aprecieri acordate: 1
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Implicit Re: Clubul Atkins

Prin adoptarea acestor principii puteti trece cu succes pentru cele 4 etape ale dietei si, astfel, va puteti schimba intreaga viata. Aceste principii sunt sustinute de solide cercetatori stiintifice medicale si nutritionale.

Cele 4 principii nutritionale ale Dietei Atkins:
1. Pierderea in greutate
Prima sursa a metabolizarii este arderea carbohidratilor. Cand aportul de carbohidrati este redus, organismul inlocuieste arderea carbohidratilor cu arderea grasimilor, aceastea din urma devenind principala sursa de energie. Rezultatul acestui proces este pierderea in greutate.
2. Mentinerea greutatii
Orice persoana are un nivel critic de carbohidrati care permite arderea grasimilor si pierderea in greutate. De asemenea, toate lumea are un nivel de carbohidrati care ii permite mentinerea constanta la greutatii corporale. Dieta Atkins gestioneaza valorile de carbohidrati pentru a va ajuta sa scapati de kilogramele in plus si pentru a va mentine greutatea corporala dorita pentru mult timp.
3. Sanatatea
Dieta Atkins presupune adoptarea unui regim nutritional echilibrat, care ajuta la controlarea consumului de carbohidrati. De asemenea, aceasta dieta satisface gusturile culinare ale persoanelor si promoveaza buna functionare a organismului. Mai mult, aceasta dieta indeamna la practicarea exercitiilor simple necesare pentru controlarea greutatii si pentru tonificarea musculaturii si mentinetea unui sentiment de bunastare.
4. Prevenirea afectiunilor
Prin adoptarea unui regim alimentar individualizat oamenii isi pot imbunatati sanatatea generala si pot preveni aparitia bolilor cronice, cum ar fi bolile cardiovasculare, diabetul zaharat, oboseala etc.

Beneficii
Dieta Atkins este poate cel mai simplu si mai usor program de slabit si de mentinere si, totodata, ajuta la imbunatatirea starii generale de sanatate, prevenind si aparitia mai mult afectiuni. Celelalte programe de slabit sunt atat de restrictive si dificile de urmat incat majoritatea persoanelor renunta dupa numai cateva zile. Astfel, kilogramele pierdute vor fi redobandite deoarece nu am reusit sa intelegem modul de alimentatie in functie de capacitatile organismului nostru.
Mentinerea greutatii pentru tot restul vietii este cel mai mare beneficiu al Dietei Atkins. Toate lumea poate pierde in greutate, dar cate persoane reusesc sa isi mentine greutatea corporala pentru o perioada nelimitata de timp? Tocmai acest fapt este punctul cheie al dietei Atkins, deoarece aceasta nu presupune diferente mari de calorii intre etapele de pierdere in greutate si de mentinere.
Dieta Atkins este singurul program de slabit care te ajuta sa constientize cantitatea de grasime de care organismul are nevoie. De asemenea, aceasta dieta ne invata cum sa controlam apetitul, cum sa scapam de dependentele alimentare sau de obiceiurile alimentare nesanatoase. Cu alte cuvinte, dieta Atkins este un program care ne invata sa mancam sanatos si echilibrat pentru tot restul vietii.
Meniu

1. Inductia
Mic-dejun: omlenta cu rosii si sunca, avocado, mozzarela, cafea decofeinizata. Pranz: salata lui Cezar cu pui fript (salata, oua, crutoane, parmezan, ulei de masline, mustar, usturoi, lamaie, sare si piper).
Cina: friptura din carne de porc, vita, pui fara grasime, asortata cu sote de legume si salata verde cu lamaie.
Gustare: telina umpluta cu crema de branza.
2. Pierderea in greutate
Mic-dejun: 2 oua fierte, 1 rosie si 2 felii de bacon, muschi file.
Pranz: friptura din curcan cu ardei umplut cu branza si o salata verde.
Cina: friptura din cotlet de porc cu varza calita cu extra-piper si paine integrala.
Gustare: seminte din dovleac.
3. Pre-mentinere Mic-dejun:
o clatita cu capsune, dar fara sirop sau zahar.
Pranz: ciorba de fasole cu o bucatica de sunca si branza cu tortilla.
Cina: peste fript de preferat somon sau peste oceanic, cu piure din praz si conopida, salata de ridichii si castravete.
Gustare: 2 trufe de ciocolata.
4. Mentinere
Mic-dejun: 2 felii de paine, urda si o omleta cu branza (2 oua).
Pranz: ciorba din legume, salata de legume cu peste.
Cina: friptura din pui, orez/spanac cu ciuperci, salata verde cu lamaie.

Gustare: o felie de pepene galben cu suc de lime.
elena933, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Sedentar, este de 1818 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1301 kcal/zi. Pentru a slăbi 8 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ -248 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat