19 feb 2014, 15:58:42
|
|
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechime
|
Merite:
|
Data înregistrării: 05 ian 2010
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 53
Dieta: Monti personalizat
Date: 167cm, 70.4kg
Mesaje: 1.423
Aprecieri acordate: 916
Am fost apreciat(a) de 752 ori in 421 mesaje
|
|
Re: Avocado
Citat:
Anterior postat de Slabuta
cred ca am avut ghinionul sa il iau verde, pt ca nu s-a luat coaja de pe el, l-am curatat eu. iar doi la mana, se mananca cu usturoi????? pai nu e fruct?
|
Cam tarziu cu raspunsul, dar am cateva precizari :
- avocado se mananca foarte copt, cand e moale la apasare, fara sa fie flescait insa
- coaja i se desface de obicei foarte usor, se taie in doua si se scoate samburele, care ca si coaja se arunca ( sau samburele se preface in planta exotica )
- pulpa moale se sfarama cu furculita sau in blender si se adauga lamaie din belsug, sare dupa gust, piper si ceapa si/sau usturoi. Optional se pot pune cubulete de rosii fara zeama pentru culoare si ulei de masline - de fapt reteta include si ulei dar eu nu am pus niciodata. Acest preparat se numeste guacamole si este un deliciu al bucatariei mexicane.
- in salate de legume sau fructe se taie cubulete si se asezoneaza cu mult suc de lamaie. Potenteaza gustul tuturor ingredientelor dar singur nu e bun.
- cosmetic este foarte bun pentru piele - de multe ori cand il curat ramane pe coaja niste pulpa pe care o intind pe maini ca pe o crema, catifeleaza pielea foarte frumos. Bineinteles, poti face si alte retete cosmetice daca ai timp.
Avocado este de obicei verde, dar e si un sortiment cu coaja mov, foarte bun si cremos.
Am citit in forum ca se poate prepara o ciocolata dietetica cu avocado, cacao si inca ceva, poate miere - cine are reteta?
|