Cum ne preparam propria esenta de vanilie
Dupa cum bine stim, metoda Montignac sustine consumarea alimentelor bio cu precadere. Este adevarat ca intervine bariera financiara, pentru ca sunt cu mult mai costisitoare decat cele obisnuite din comert, dar este un lucru stiut ca diferenta intre ele este extraordinara.
Asadar, pentru anumite retete de dulciuri Monti ( atat in faza 1, dar in special faza 2), apare adesea ca ingredient extract natural de vanilie (esenta). Am intreprins un research pe Internet, unde am gasit o reteta usoara de a ne prepara propria vanilie.
Ingrediente:
- 3 pastai de vanilie bio ( se gasesc la plafar sau magazinele bio/naturiste)
- o cana de vodka de buna calitate (care sa nu contina zahar), cum ar fi Finlandia, sau Absolut Vodka
Se taie cele 3 pastai in 2, se introduc intr-o sticla de sticla sau borcan, se toarna vodka peste si se agita. Se pastreaza undeva intr-un loc uscat, la intuneric (ex. camara) timp de 3 luni. Dupa 3 luni, se strecoara(filtreaza) si se poate pastra in sticluta dorita sau alte recipente mici. Pastaile pot fi refolosite (3 ori). Adica se poate recompleta cu vodka.
In momentul in care folosim esenta in preparate, gustul de alcool dispare, ramanand doar savoarea fina de vanilie.