Subiect: Jurnal LoLy
View Single Post
  #1939 (permalink)  
Vechi 27 nov 2010, 15:26:39
LoLy's Avatar
LoLy LoLy este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cunoscătorSlăbuţa cunoscător
Merite:
 
Data înregistrării: 05 mar 2010
Locaţie: Bari, Italia
Vârsta: 54
Dieta: Monti pers
Date: 171cm, 107kg
Mesaje: 5.366
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Implicit Re: Jurnal LoLy

Citat:
Anterior postat de rozica1965 Vezi mesajul
Loly,dar de unde e corneea?...De la m....?
Transplatul de cornee este una dintre cele mai moderne şi mai eficiente metode de redare a vederii. Prin acest tip de intervenţie chirurgicală, corneea, afectată de unele traumatisme sau boli, este înlocuită cu un alt tip de ţesut de acest fel, provenit de la un donator.
Ce este corneea?

Corneea este foiţa transparentă de la exteriorul ochiului care permite luminii să pătrundă în ochi, contribuind, alături de cristalin, la focalizarea acesteia pe retină. Pentru a putea îndeplini aceste funcţii, corneea trebuie să fie transparentă şi să aibă o curbură perfectă.
Cauzele care produc lezarea corneei

Principalele cauze care duc la lezarea şi opacifierea corneei sunt legate de existenţa unor traumatisme sau a unor afecţiuni oftalmologice. Corneea poate fi distrusă în urma contactului cu un obiect ascuţit, a unei arsuri sau după unele contaminări chimice. Alte posibile cauze sunt infecţiile bacteriene sau fungice, distrofiile, bolile ereditare ale corneei sau cataracta.

In cazul meu este rujeola avuta in timpul copilariei care a facut complicatii
Care este procedura transplantului de cornee?

Operaţia de transplant de cornee se efectuează, în general, sub efectul anesteziei generale. Medicul oftalmolog îndepărtează porţiunea centrală a corneei opacifiate, înlocuind-o cu un ţesut sănătos de acelaşi tip, provenit de la un donator decedat. Dacă la nivelul ochiului medicul va observa şi unele anomalii provocate de către cataractă, de exemplu, va trata aceste modificări în acelaşi timp operator.



Eu,Slava D-lui,nu voi avea de la un mort,ci una sintetica

Posibile complicaţii ale transplantului de cornee

Ca în cazul oricărei intervenţii chirurgicale, operaţia de transplant cornean implică unele riscuri. Poate exista, de exemplu, posibilitatea rejetului ţesutului transplantat. Semnele unei astfel de complicaţii sunt durerea, sensibilitatea la lumină, roşeaţa ochiului sau scăderea acuităţii vizuale. Prezenţa acestor simptome ar trebui să constituie un motiv serios pentru prezentarea la medicul care a efectuat transplantul. Alte complicaţii pot fi sângerările, apariţia infecţiilor, cicatrici, glaucom, edem al retinei sau cataractă.
Perioada recuperatorie

Imediat după intervenţia chirurgicală, ochiul va fi pansat. În cele mai multe cazuri, nu există disconforturi postoperatorii, iar dacă acestea apar sunt nesemnnificative şi reduse. În ceea ce priveşte activitatea fizică, aceasta poate fi reluată rapid. Cu toate acestea, până la vindecarea completă a ochiului, pacientul va purta o pereche de ochelari de protecţie. În primele săptămâni de la transplant, vederea este, de obicei, înceţoşată, vindecarea completă putându-se întinde şi până la şase luni. Uneori, intervenţia contribuie la apariţia asigmatismului care poate fi corectat prin folosirea unor ochelari sau a unor lentile de contact.
În ciuda existenţei riscurilor, rata de succes a intervenţiei este foarte ridicată. Translantul de cornee are cel mai ridicat grad de reuşită dintre toate operaţiile de transplant.