View Single Post
  #2 (permalink)  
Vechi 12 oct 2010, 21:38:25
curly.light's Avatar
curly.light curly.light este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechimeSlăbuţa cu vechime
Merite:
 
Data înregistrării: 26 nov 2009
Locaţie: Iasi, Romania
Vârsta: 29
Dieta: Stil de viață sănătos!
Date: 172cm, 61.9kg
Mesaje: 2.439
Aprecieri acordate: 1.834
Am fost apreciat(a) de 1.160 ori in 596 mesaje
Implicit Re: Jurnal Madalina - Azi slabuta...maine la fel?!

Citat:
Anterior postat de gorganmadalina Vezi mesajul
Prima pg a jurnalului meu...dar nu prima zi in aceasta comunitate.
Intrebarea care imi tot bantuie prin cap de ceva vreme este: 'De ce m-am ingrashat pe parcursul vacantei??'
Raspunsul tipic la aceasta intrebare deja il cunosc foarte bine : pe parcursul vacantei ne relaxam complet si lasam la o parte si grija pentru ceea ce mancam si in special grija pentru cat mancam.De aceea ne ingrasam pe parcursul vacantei/concediului.
Eu totusi is putin nemultumita de acest raspuns.Ma gandsc numai la cat m-am straduit sa slabesc pentru ca dupa ,intr-o luna,sa pun la loc aproximativ acelasi numar de kg pe care le-am dat jos.

Acum am inceput din nou sa mananc saanatos si cumpatat ca sa slabesc,Plus ca am mai adaugat un element la planul meu: SPORTUL.
Acum,pe langa ca trag de pe urma kg in plus...mai am o mica buba.Regimul merge sooper timp de o saptamana si dupa...intr-o zi....o dau in bara.Manac haotic si mai mult decat ar trebui , chiar poate si ce nu ar trebui , iar la sfarsitul zilei incep sa ma simt vinovata ca am cedat tenatiilor.Se zice ca de la o abatere nu te ingrasi..dar faptul ca ma simt eu aiurea este inevitabil,
Cum facem fatza tentatiilor/poftelor??

Madalina, e bine ca ti-ai deschis un jurnal
In ziua de astazi ,cu atatea marcheturi ,cu o asa varietate de produse, noi nu stim sa fim cumpatati. Nu stim sa alegem.
Tu nu ai multe kilograme de dat jos,si ai spus ca faci si sport- idee foarte buna. Incearca sa tii o dieta,nu foarte restrictiva. Daca iti e pofta de ceva,solutia e sa mananci! Putin,dar sa nu te abtii complet,pentru ca apoi e mai rau.
Hai sa-ti dau un exemplu. Daca iti e pofta de ciocolata si nu mai poti , mananca un patratel -doua de cioco(preferabil neagra). Asa,nu iti mai va fi pofta,si vei putea continua dieta fara prea mari remuscari - ai mancat doar doua patratele! Pe cand,daca te abtii ,se acumuleaza frustrari,si prima tendinta pe care o ai cand esti putin suparata/stresata,e sa te arunci in ciocolata. A fost doar un exemplu. Cu timpul ,astfel ,poftele vor incepe sa dispara. Nu poti renunta brusc la tot.
Pentru noi,cele care avem mai multe kg de dat jos, abaterile nu sunt permise. Dar tu ai putin de dat jos,esti aproape de greutatea ideala,faci sport. Nu tine o dieta prea draconica, nu vei reusi sa o duci la capat,si daca vei reusi vei reveni rapid la greutatea initiala!
Bafta
__________________
For me, it's not about a crunch or a push up. It's about taking your power back.


Jurnalul unui nou început! De data asta, până la capăt!
curly.light, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 2155 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1638 kcal/zi. Pentru a slăbi 5 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 864 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]