View Single Post
  #2 (permalink)  
Vechi 10 dec 2010, 11:10:43
VAmedeea's Avatar
VAmedeea VAmedeea este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţă SeniorSlăbuţă Senior
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 03 mar 2010
Locaţie: La Spezia, Italia
Vârsta: 38
Dieta: ECHILIBRU
Date: 168cm, 68kg
Mesaje: 6.500
Aprecieri acordate: 1.864
Am fost apreciat(a) de 742 ori in 334 mesaje
Implicit Re: Ce ar trebui sa manance o fata de 14-16 ani?

Mihaela, parerea mea e ca o adolescenta normala, cu o greutate normala, trebuie sa manance de toate. Din cele sanatoase cat mai mult (si vad ca tu esti pe Montignac, deci stii ce e sanatos), iar din celelalte cate putin.
La caea varsta arderile sunt rapide, chiar daca fata in cauza are ceva kg. in plus, nu o dieta ar fi solutia, ci putin miscare (mers pe jos, volei, sarit coarda), sa nu mai manance nimic dupa 7-8 seara, sa reduca consumul de sucuri, prajeli, grasimi, zahar. ATENTIE! sa il reduca, dar sa nu elimine complet nici un aliment.
O adolescenta nu trebuie sa se ingrijoreze privind nr de calorii, proteine si alte asemenea. Pt ca la varsta asta mintea e fragila si e foarte usor sa se faca obsesie pt cantar, sa se ajunga la infometare si, mai grav, la anorexie.
De aceeae bine sa iti feresti copilul de obsesia kg. Incearca sa ii faci un meniu complet, cu de toate, si carnita, si lactate (nu degresate ci semidegresate sau natur), de doua ori pe saptamana oua, branzica, cascaval si cat mai multe legume.
Fa-i dulciuri in casa, gen placinta cu mere, clatite. Incearca totusi sa inlocuiesti zaharul cu fructoza sau sirop de agave. Oricum la varsta asta va mai manca o ciocolata, o inghetata, o felie de tort, deci nu se elimina complet zaharul din alimentatie. Dar atunci cand se poate, e bine sa il evite.
Tu nu trebuie sa ii spui toate astea, adica e bine sa stie ca zaharul face rau sanatatii, dar nu trebuie sa inceapa sa citeasca diete sau alte chestii de genul asta.
E bine sa o faci sa inteleaga ce e un stil de viata sanatos, care sunt avantajele lui, dar totul cu limita. Pana la urmatu esti responsabila de dezvoltarea ei atat fizica cat si psihica. Tu esti cea care gateste, tu esti cea care face piata, deci sta in puterea ta sa iei acasa deciziile corecte si pt copilul tau. Ce face ea in oras, la scoala, asta nu mai tine de tine decat in mica masura, atat cat o poti tu face sa inteleaga ca anumite produse sunt de evitat.
Cam asta ar fi parerea mea.
Te pup si bafta multa!
__________________
"Omul cu adevarat bun este doar cel care ar fi putut fi rau si n-a fost." (Nicolae Iorga)

INDICELE GLICEMIC
VAmedeea, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 1900 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1383 kcal/zi. Pentru a slăbi 1 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1642 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat