View Single Post
  #2 (permalink)  
Vechi 21 oct 2011, 21:25:45
Asistenta81's Avatar
Asistenta81 Asistenta81 este deconectat
(meniuri, evolutie)
Sunt una dintre slăbuţe!Sunt una dintre slăbuţe!
Merite:
 
Data înregistrării: 16 aug 2011
Locaţie: Ploiesti, Romania
Vârsta: 42
Dieta: Personalizata
Date: 150cm, 53kg
Mesaje: 750
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Implicit Tarta cu fructe dietetica.....Buna...

Tarta cu fructe dietetica, dar buna!


Ingrediente pt crusta(aluat):


1 ou mare
1+1 / 2 cana biscuiti graham, dar faramati f bine
1 lingura unt topit cu grasime fff scazuta
1 lingura ulei masline sau de altfel dar sa nu fie de floarea soarelui

Ingrediente pt umplere:

1+1 / 2 cana de iaurt de vanilie cu grasime f scazuta
2 linguri suc ​​de portocale
1 lingurita gelatina
1 / 4 ceasca frişcă
2 linguri de zahăr brun
3 linguri de caise din conserva, coacaze sau jeleu rosu, pentru glazura (opţional)
4-5 ceşti fructe proaspete, cum ar fi căpşuni, zmeură, piersici şi / sau kiwi


Preparare:

Pentru a face crusta(aluatul): Preincalziti cuptorul la 300 ° C. Ungeti o forma de tarta cu un fund detaşabil(cum ar fi ca o tava mai mica) si ungeti cu ulei(nu floarea soarelui).
Albusul de ou se bate intr-un bol mic, se adaugă biscuitii faramati, untul şi uleiul, se amesteca f bine. Se pune amestecul in forma si se apăsa uniform în forma pe fundul si peretii acesteia.Bagati in cuptor si coaceţi până ce scoarţa este uscată şi usoara la atingere, aproximativ 10 minute. Se scoate pe urma si se lasa la racit.


Pentru a face umplutura:


Se toarnă sucul de portocale intr-un castron mare cu rezistentă la căldură, sau intr-un ibric. Se pune gelatina şi se lasă să se înmoaie timp de 2 minute. Apoi se i-a vasul si se incalzeste pe foc dar sa nu fiarba doar cateva sec pana gelatina se face lichida dar atentie sa nu fiarba...daca folositi un bol ceramica se poate utiliza si la microunde se lasa la incalzit timp de aproximativ 25 de secunde.Iaurtul se amesteca cu zaharul f bine si imediat se pune gelatina peste(dar sa fie doar calduta nu fierbinte gelatina).Se pune si frisca nebatuta doar se amesteca cu compozitia de iaurt si gelatina tot acolo se pune si frisca sau smantana mai puteti folosi cu grasime mai putina... Se toarnă umplutura în tava cu tarta răcita si se pune în frigider c-am 20-30 de minute.
Pentru a asambla tarta: Dacă aveţi de gând să glazurati tarta de fructe, se pastreaza caise sau puteti glazura si cu alte fructe....la alegere....Mai puteti folosi gelatine....Tort Gelee ...care o preparati dupa explicatiile de pe plic.....
Se da la frigider minim 4 ore apoi se poate manca...

Pofta buna!!!

Nutritie:

Per portie: 127 calorii, 5 g grasimi (2 g de sat, 2 g mono), 10 mg de colesterol, 18 g carbohidrati, 3 g proteine​​, 1 g fibre; mg de sodiu 91; 169 mg potasiu.

Ultima dată editat de Asistenta81; 21 oct 2011 at 21:31:49.
Răspuns cu citat