View Single Post
  #2 (permalink)  
Vechi 05 ian 2012, 16:05:05
Polux's Avatar
Polux Polux este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechimeSlăbuţa cu vechime
Merite:
 
Data înregistrării: 17 oct 2011
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 40
Dieta: Personalizata
Date: 169cm, 54.5kg
Mesaje: 2.430
Aprecieri acordate: 666
Am fost apreciat(a) de 793 ori in 569 mesaje
Implicit Re: Jurnal Deea

Citat:
Anterior postat de velvet Vezi mesajul
salutare, fetelor!!
pf.. sunt noua pe aici, deci cam pierduta in spatiu (sper ca postez unde trebuie)
de ce am decis sa imi fac cont pe acest site si, mai mult, sa incep acest jurnal? simplu. pentru ca trebuie sa schimb ceva la alimentatia mea si asta in cel mai scurt timp, daca nu vreau sa imi pun in pericol sanatatea. in acest scop as avea nevoie de motivatie si de sfaturile voastre.
acest subiect- nutritia- m-a preocupat inca de pe la 12 ani (am 19 acum), de cand am inceput cu primele diete si primele restrictii. azi cred ca a fost mult prea devreme, deoarece eram inca in crestere si, trebuie sa recunosc, nu aveam o greutate exagerata. am incercat tot felul- de la dieta disociata, care personal mi se pare o prostie, pana la vegetarianism. problema cu care ma confrunt e bulimia. e frustrant ca nu pot primi sprijin din partea familiei, intrucat ai mei ma considera foarte slaba si se bucura atunci cand ma vad mancand (orice si oricat). de asemenea, ar fi de vina cunostintele insuficiente pe care le au legat de acest subiect sau la mama mea, consider ca se consoleaza cumva pentru vipsa ei de vointa prin mine- ca sa fiu mai clara, ea e obeza- obeaza la modul "obezitatea morbida" si nu are destula vointa pt a slabi si se consoleaza cu gandul ca nici eu, care sunt preocupata de acest subiect si ambitioasa, nu pot.
oricum, am fost vegetariana ultimele 6 luni, dar am renuntat recent si acum ma limitez la a exculde carnea din regimul meu alimentar (lacto-ovo-vegetarian). pe langa altele, am vazut in asta un mod de a scapa de bulimie: adio lapte => adio ciocolata => adio mancat in exces si nesanatos. nu a fost chiar asa- in fond si cozonacul e de post si alte o gramada de prajituri; si zacusca- 3 borcane mancate dimineata la 5- e admisa. si uite asa, mi-am dat seama ca nu tine. de doua saptamani incoace am mancat atata ciocolata cat un om obisnuit intr-un an intreg. si nu numai ciocolata, dar asta mi se pare parca cel mai grav (app, si acum, in timp ce tastez, mananc). tot zic ca "de maine" ma opresc, dar nu e asa usor. adica, pana seara, e relativ ok, dar atunci nu ma mai pot abtine si incep sa mananc. (de ex, aseara, am mancat, doar ca desert, un pachet de biscuiti si >250 grame de ciocolata). cred ca nici nu mai e cazul sa mentionez cum ma simt dupa..
pe scurt, am nevoie de putin ajutor si multa motivare..
voi reveni cu alte postari, dar pana atunci va pup si va urez spor la slabit!

Bine ai venit, Velvet!

Apropo, care e numele tau?

Felicitari ca ai decis sa adopti un stil de viata sanatos!
In primul rand, din cate am citit, nu iti provoci voma dupa, deci e vorba de mancat compulsiv, care apare pe fond psihic. Eu iti sugerez sa mergi la psiholog daca ai posibilitatea, te va ajuta mult sa intelegi cauzele si sa le elimini.

Pe de alta parte, mancatul compulsiv este si rezultatelor dietelor pe care le tii de mica.

In al doilea rand, am vazut ca esti sedentara. Incearca sa te apuci de un sport usor, macar 20-30 minute zilnic (aerobic, dans prin camera, zumba, bicicleta). Iti va da o stare de spirit super, vei vrea sa faci mai mult sport, iti va accelera metabolismul.

Multa bafta si de fiecare data cand mai ai tendinta de a manca compulsiv, vino pe Slabute!
Polux, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 1927 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1410 kcal/zi. Pentru a slăbi 2 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1411 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]