View Single Post
  #206 (permalink)  
Vechi 22 feb 2011, 20:32:59
roxif's Avatar
roxif roxif este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechimeSlăbuţa cu vechime
Merite:
 
Data înregistrării: 30 ian 2011
Locaţie: Stavanger, Norvegia
Vârsta: 30
Date: 169cm, 87.9kg
Mesaje: 1.025
Aprecieri acordate: 56
Am fost apreciat(a) de 81 ori in 38 mesaje
Implicit Re: Jurnal de slabit pentru slabute grupa 70-80 kg (I)

Citat:
Anterior postat de danapop Vezi mesajul
Si eu mi-am propus initial sa ma cantaresc doar o data pe saptamana dar bineinteles ca nu reusesc sa rezist tentatiei de a ma urca in fiecare zi pe cantar. Pana la urma insa, eu zic ca e o pornire fireasca. Ceea ce facem noi este destul de greu, implica control, disciplina dar si multa vointa si cred ca, pana la urma cantarul a devenit unitatea noastra de masura (si la propriu si la figurat). Cred ca functionam cumva pe principiul pedeapsa-recompensa.Nu am ajuns la stadiul la care dieta sa fie stil de viata, inca suntem in perioada in care acumulam frustrari destul de multe iar cantarul, sau mai bine zis, cele cateva sute de grame in minus pe care le vedem pe cantar, cred ca reprezinta recompensa noastra pentru efortul depus si intarirea ideei ca facem bine ceea ce facem. Totul e bine cand arata cu minus, dar ce ne facem cand arata in plus? Cred ca atunci trebuie sa apelam la alte unitati de masura, sa ne masuram cm, sa ne imbracam cu o haina care nu demult ne era stramta sau pur si simplu sa mergem in vizita la cineva care nu ne-a vazut demult. Cand persoana respectiva ne va complimenta pentru cat am slabit , atunci, chiar daca dimineata cantarul ar fi aratat cu 2 kg mai mult, cred ca nu ar mai conta. Eu zic sa nu ne mai abtinem de la a ne cantari, si asa avem destule abtineri in dieta, nu trebuie sa mai adaugam una in plus. Sa ne amintim insa, atunci cand cantarul nu ne arata cat vrem noi, ca nu el este evaluatorul suprem al muncii noastre. Mai important decat ceea ce arata cantarul e felul in care ne simtim. Ceea ce ne-am propus noi e un drum lung, e firesc sa existe si mici abateri si mici placeri vinovate dar sa ne gandim ca tot noi suntem cele care putem remedia totul. Suntem curajoase si puternice,asta o dovedeste vointa noastra de zi cu zi, si nu o sa ne impiedicam acuma pentru ca un cantar se incapataneaza sa nu ne rasplateasca munca. Asa ca putem sa ne cantarim de cate ori vrem dar sa nu ii mai dam atata importanta.
multumim pentru cuvintele frumoase mi se pare totul atat de adevarat si nu stiu.... multumesc din suflet imi dai optimism pupici
roxif, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 2520 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 2003 kcal/zi. Pentru a slăbi 4 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1487 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]