View Single Post
  #2115 (permalink)  
Vechi 05 mar 2012, 16:28:01
VentoFreddo's Avatar
VentoFreddo VentoFreddo este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţă ModelSlăbuţă Model
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 11 ian 2010
Locaţie: Braila, Romania
Vârsta: 47
Dieta: sanatoasa personalizata
Date: 174cm, 65.6kg
Mesaje: 17.573
Aprecieri acordate: 7.170
Am fost apreciat(a) de 8.280 ori in 2.421 mesaje
Implicit Re: Gasca fetelor care tin Montignac partea X

Citat:
Anterior postat de floricica0vesela Vezi mesajul
Emi, ce bine suna salata aia a ta
dar frunzele de ridichi sunt cmestibile?
ce fel de ridichi?
e prima data cand aud de salata cu frunze de ridichi, sa nu razi de mine

ne pui o reteta? pupici
sunt chiar f comestibile si indicatedar sa nu fie stropite..
Nu am ce reteta sa dau..se ace ca si salata verde,speli bine frunzele,arunci partile vestejite si le pui taiate sau intregi(ca rucola).Uite ce am gasit pe net:
Sunt arareori folosite în alimentaţie, pentru că foarte puţini oameni ştiu că frunzele de ridiche au efecte vitaminizante şi remineralizante mult mai puternice decât rădăcinile roşii şi apetisante. Ele conţin vitaminele A, B1, B2 şi vitamina C, având în acelaşi timp efecte antitoxice şi depurative puternice, mai ales în cure îndelungate. Iată câteva dintre bolile în care este recomandată cura cu frunze de ridiche de lună:
Avitaminoza A şi B, scorbut - se consumă salată de frunze de ridichi de lună, câte două-trei porţii pe zi, înainte de mesele principale. După o cură de 1-2 săptămâni, anumite simptome specifice avitaminozelor de primăvară, cum ar fi sângerările gingiilor, astenia, tulburările de ritm cardiac ori somnolenţă, dispar.

Intoxicaţie medicamentoasă - cura de o lună cu salată preparată din frunze şi rădăcini proaspete de ridichi de lună este un excepţional detoxifiant pentru întreg organismul. Ea ajută la refacerea florei intestinale normale, protejează stomacul, elimină o bună parte din bolile infecţioase, care apar atunci când sistemul imunitar este slăbit de administrarea abuzivă de medicamente. Acest tratament este recomandat mai ales persoanelor care au luat vreme îndelungată medicamente de sinteză cu efecte antibiotice, antiinflamatoare (mai ales corticoizi), tranchilizante.

Hiperexcitabilitate nervoasă şi sexuală - se consumă salată din frunze, 3-4 porţii pe zi, pe stomacul gol. Dacă rădăcinile de ridiche au efecte stimulente nervoase şi uşor afrodiziace, frunzele sunt, dimpotrivă, calmante uşoare şi anafrodiziace. Pentru un efect mai puternic, se recomandă salatele din frunze de ridiche şi frunze de salată verde, asezonate cu ulei de dovleac şi zeamă de lămâie, fără sare.

Boli hepatice şi biliare - se consumă suc de frunze de ridiche (obţinut printr-una din metodele prezentate), câte 1 pahar de 2 ori pe zi. Are efecte tonice hepatice, stimulează peristaltismul, fiind un remediu blând şi uşor pentru persoanele cu astfel de probleme. Durata minimă a unei cure este de 12 zile
VentoFreddo, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 1858 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1341 kcal/zi. Pentru a slăbi 3.5 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 954 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat