View Single Post
  #2151 (permalink)  
Vechi 01 nov 2012, 22:55:18
Fulguta's Avatar
Fulguta Fulguta este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cunoscătorSlăbuţa cunoscător
Merite:
SUNT RESPONSABIL SUNT RESPONSABIL, DONEZ  
Data înregistrării: 15 mar 2010
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 46
Dieta: Mancat sanatos si sport
Date: 165cm, 56kg
Mesaje: 7.578
Aprecieri acordate: 851
Am fost apreciat(a) de 2.062 ori in 565 mesaje
Implicit Re: Ai peste 30 ani? Vino aici sa ne cunoastem :) - 11

Citat:
Anterior postat de VentoFreddo Vezi mesajul
Buna iubitelese vede ca azi ati avut toate trreburiSi eu..nu stiu ce am avut,nu am putut dormi bine,m-am trezit des si am adormit greu..la 8 eram pe la bucatarie,ceea ce e exceptie pt mine
Fulga zapacita draga,imi pare rau ca nu ti-e bine de la peste..mie de cand mi-a fost rau atunci de la carasul ala,am mancat numai afumat si a fost ok..Sambata vor sa facem gratar la noi,cica au iesit scrumbiile
Fulgu,te-am mai intrebat da cred ca nau ai vazut..cate merisoare mananci tu la o gustare?
Emy scumpa mea ,in baza mea cu merisoarele eu mai fac si ceai ,sirop uite retetele mele.
Din frunze - se face ceai, sub forma de decoct, fiert cinci minute, cu o lingurita de planta la o cana. Se pot consuma doua cani de ceai pe zi, indulcit numai cu miere si ajutat cu o feliuta de lamaie.

Fructele - se consuma proaspete, dar nu mai mult de 100g pe zi, in doua reprize a cate 50g, inainte de masa. Se pot usca si folosi apoi asa, cum se folosesc stafidele, dar nu mai mult de 50g pe zi. Din fructele de merisor se poate face un excelent sirop, preparat numai cu miere poliflora, proportia fiind de unu la patru, adica la un kilogram de fructe de merisor se pun patru kilograme de miere. Se amesteca continutul de cate ori avem ocazia. Dupa cam 30 de zile, in borcan se formeaza un suc rosu-verzui, din care putem sa consumam zilnic cate doua linguri inaintea meselor principale sau putem sa facem sirop cu apa. Dupa terminarea sucului, fructele ramase putem sa le consumam ca atare, inainte de masa. Se pot face si compoturi sau gemuri, dar folosindu-se numai zahar brun, nerafinat.

Precautii

Persoanele aflate in deplasare trebuie sa consume cu prudenta produsele merisorului, deoarece este foarte diuretic. Nu se recomanda consumarea merisorului in timpul sarcinii.
__________________

Fulguta, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Foarte activ, este de 2076 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1559 kcal/zi. Pentru a slăbi 2 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1560 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat
Urmatorii 3 membri au apreciat mesajul lui Fulguta:
angela av (02 nov 2012), incognito (02 nov 2012), VentoFreddo (02 nov 2012)