Asa...inca unul din preferatele mele
TORT DIN CREMA DE ZAHAR ARS
Pt CREMA de zahar ars avem nevoie de:
-6 oua
-600ml lapte
-10 linguri zahar
-esenta rom
-mere, dulceata visine, scortisoara(optional)
Se bat ouale cu 6 linguri de zahar, se adauga laptele un pic caldut si esenta, restul de 4 linguri de zahar se caramelizeaza in cratita in care facem tortul, se intinde un pic si pe peretii vasului si se lasa la racit.
Eu peste zaharul caramelizat pun jumatati de mere umplute cu dulceata de visine, presar zahar si scortisoara si dau pt 30 minute la cuptor, apoi scot, pun compozitia de lapte si oua si mai dau iar la cuptor.
Cand crema e aproape coapta, pun peste ea BLATUL, pe care il fac din:
-5 oua
-6 linguri faina
-5 linguri zahar
-1 pachetel praf de copt
Se bat albusurile cu zaharul spuma, se adauga galbenusurile, apoi faina si praful de copt. Se coace pana se rumeneste usor sau il incercam cu o scobitoare
Se lasa sa se raceasca, apoi se acopera cratita cu un platou si intoarcem cu susul in jos pt a rasturna bunatatea de tort si asa caramelul va insiropa blatul (aici am povestit pt incepatori
). Se orneaza cu frisca si fructe, dupa preferinte.
Il puteti face si simplu, fara mere coapte sau daca va e lene si fara blat, doar crema de zahar ars( se pune copmpozitia de lapte si oua peste zaharul caramelizat, se coace si gata o bombita calorica
. Sau cu bucatele de ananas prin crema(ce pofta mi s-a facut!
)
A se manca doar fructele din decor!