View Single Post
  #22 (permalink)  
Vechi 29 iul 2011, 18:06:49
CrisetenO's Avatar
CrisetenO CrisetenO este deconectat
(meniuri, evolutie)
Sunt una dintre slăbuţe!Sunt una dintre slăbuţe!
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 16 sep 2010
Locaţie: Darmstadt, Germania
Vârsta: 38
Date: 161.5cm, 54.0kg
Mesaje: 876
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 45 ori in 26 mesaje
Implicit Re: Am cedat tentatiilor in prima zi de dieta

Citat:
Anterior postat de erdnaaa100 Vezi mesajul
Dar eu nu tin mult dieta.Tin si eu 10 zile .Asta ii bine? Si cam cat slabesc daca tin timp de 10 zile aceasta dieta de 500 kcal /zi ?
Salut Erdna (te cheama Andreea?),

Iti vorbesc cu experienta cuiva care a mai tinut diete restrictive. Daca tu crezi ca esti grasa la 1.58 si 60 kg, cum eram eu la 1.61 si 90 kg? Am slabit toate aceste kg printr-o dieta de infometare, mai crunta decat a ta. Stii care sunt rezultatele?

1. Nu mai am ciclu de peste trei ani de zile. Intelegi ce inseamna asta? Inseamna ca organismul meu e atat de slabit incat nu mai e in stare sa functioneze corect. Nu numai ca nu pot sa am copii in momentul de fata, dar hormonii mei nu sunt in proportie corecta, ceea ce inseamna ca si digestia si tot corpul e in dezechilibru.Vrei sa-ti descriu cum te vei simti in timpul dietei? Complet lipsita de puteri. N-ai sa reusesti nici macar sa vorbesti fara sa ti se para un efort sa deschizi gura. Asa ca si atunci cand vrei sa fii draguta cu cineva ai sa latri la ei, ca sa ii faci sa nu mai vorbeasca cu tine. Devii prizoniera propriului tau corp, al propriei slabiciuni. Ai sa devii ca o leguma cu ochi stinsi, incapabila sa te gandesti la altceva decat mancare. Daca rezisti tentatiei de a manca, are sa te chinuie mereu teama ca nu vei rezista si in momentul care vine, iar daca nu rezisti, ai sa te chinui si mai mult din cauza regretului. Si in fiecare moment, fie ca rezisti fie nu, te apropii de o soarta mai rea: infertilitate, lipsa de calciu (deci iti vor creste oasele strambe, spinarea incovoiata, muschii tremurand fara nici un fel de control), caderea parului (da, mie imi cadea asa de tare incat ma trezeam cu pumni de par pe perna), dureri ingrozitoare in regiunea stomacului si posibilitatea apoi sa ajungi asa de slabita incat sa nu poti manca decat niste placinte speciale semi-digerate (organismul tau nu mai poate procesa mancarea, deci trebuie sa-l ajuti) si care au gust de voma. La ce iti ajuta sa fii slaba dar cu genunchii si picioarele strambe? La ce iti ajuta sa fii subtire, dar fara unghii, fara par, si incapabila sa traiesti?

2. Am cazut in anorexie deja de pe la mijlocul dietei. Numai printr-un mare noroc am reusit sa supravietuiesc. Inca ma mai lupt -- deja dupa 3 ani de zile de la terminarea dietei -- cu anorexia: in fiecare zi ma scol si ma culc luptandu-ma cu mine insami, obsedata in fiecare moment de ce mananc si eu si cei din jur. Abia cu mare greu am reusit sa-mi controlez instinctele de anorexie, macar partial.

3. Din cauza dietei foarte restrictive organismul meu nu mai poate procesa mancarea. Adica nu numai ca nu am mancat aproape nimic atata timp, dar si dupa aceea a trebuit si inca trebuie sa ma abtin de la o gramada de lucruri. Nu pot sa le mananc pentru ca ma ingrasa, si pentru ca nu pot sa le procesez la ritmul metabolic normal. Stii ce e aceea sa nu poti sa mananci o felie de prajitura nici macar de ziua ta? La ce iti foloseste sa slabesti repede ca apoi sa pui pe tine la rata chiar mai mare?

4. Un efect pe care l-ai observat si tu: atunci cand mananci putin, ai pofte foarte mari si nu reusesti sa te controlezi. Daca ai sa cazi in bulimie, va fi si mai rau de tine: iti vei strica dintii, gatul, stomacul, si tot restul corpului.

Eu asta ti le spun din experienta absolut personala. Sa nu ti se para bagatele, si sa nu crezi ca scapi dupa dieta asta de 10 zile. Sunt sigura ca daca rezisti la dieta, ai sa pui pe tine repede de tot. Si pe deasupra, ai sa te si distrugi. Nu te juca te rog cu sanatatea ta. Vrei sa incercam sa facem meniuri normale pentru slabire? Sunt sigura ca vei reusi atunci sa slabesti sanatos si sa ajungi in destul de scurt timp la greutatea dorita.

Cu mult drag,

Cristina
__________________
Reteta mea preferata din post: http://concurs.slabute.ro/reteta-pre...CrisetenO.html

Jurnalul meu: E greu sa te opresti din slabit... http://forum.slabute.ro/jurnale-slab...teno-6331.html
CrisetenO, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 1862 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1345 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat