Subiect: Amy's journal
View Single Post
  #25 (permalink)  
Vechi 07 iul 2010, 02:14:51
amy0404's Avatar
amy0404 amy0404 este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţă ModelSlăbuţă Model
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 12 mar 2010
Locaţie: ., Romania
Vârsta: 41
Dieta: Personalizata
Date: 166cm, 58kg
Mesaje: 2.110
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) o data intr-un mesaj
Implicit Re: Amy's journal

Mi-am dat seama ca nu am mai scris de mult ce pap.
Scriu in linii mari, nu am un meniu fix, combinatiile sunt dupa pofta inimii , apoi functie de calorii, carbo/zahar si grasimi.

Dimineata (7:30-8:30):
- 2 felii de paine integrala cu gem dietetic sau branza topita low fat+o cana de ceai/suc din 2 portocale sau o grefa/nesquik (de obicei aleg cana de ceai pt ca altfel adaug prea multe calorii de la prima ora)
- cereale cu lapte sau iaurt
Cam atat dimineata. La astea se adauga 1-2 cani de cafea cu lapte, neindulcita
Inca nu am indraznit sa fac clatite, imi amintesc ca am facut odata, parca erau bune, intr-o zi sper sa mai fac din nou , asta e din Sinefeld putin adaptat.

Gustare1(11:30-12:30):
- un fruct
- budinca fara zahar (60 cal). Am inceput sa le pun si in congelator, sunt excelente.
- o inghetata din fructe (80 cal). Nu e printre preferate, dar am luat o cutie mare care imi ocupa loc in congelator.
- baton cu cereale integrale (90 cal). Incerc sa ma feresc de el pt ca nu ma mai pot opri din mancat. Nu stiu ce are, zici ca e ca secventa de lansare la rachete
Gustarea asta nu o iau de fiecare data. Depinde la cat ma intorc de la sala si cat de foame imi este. De ex azi cand simteam ca lesin dc nu mananc ceva si m-am infipt in 2 kiwi si mi se parea ca imi ia asa mult tp sa le curat

Pranz(13:00-14:00) sau Cina (18:00-19:00):
- 1 cartof copt cu cottage cheese low fat
- salata de ton/piept pui sau curcan (carnita este la conserva in apa, peste care pun tot felul de legume crude si lamaie. Nu pun ulei, dar uneori adaug o lingura de smantana fat free)
- salata orientala. Asta mai rar ca de la ceapa sau usturoi ma doare stomacul si in plus simt nevoia de dulce si atunci incerc sa evit mancarurie cu asa ceva sau prefer sa nu le adaug in mancare.
- orez cu legume
- piure de cartofi cu castraveciori murati
- peste cu legume sau cartof natur (cartofii mai rarutz) sau cu mamaliguta. Ultima varianta o aleg f rar pt ca imi place ca pestele sa fie prajit si dat prin pesmet si tr sa folosesc ulei cam 2-3-4 linguri pt 2 portii.
- friptura din piept de pui cu salata
- paste cu ton in conserva, de fapt tot felul de paste cu aproape orice. Imi plac al nebunie, dar imi pun cam 30 g pt ca si asa asta inseamna ~200 cal.
- orez cu lapte (de asta mi-a fost pofta intr-o seara) sau gris cu lapte. Laptele e fat free, orezul e integral si adaug o lingurita max 2 de zahar. Incerc sa nu mai folosesc indulcitori.
- cartofi "pragiti" la cuptor cu feta sau mozzarelea si rosii.
- omleta (din albus sau 2 oua dar doar un galbenus) cu marar
- sandwich. Am pus punct pt ca aici imi las imaginatia sa zboare. Cateva felii de piept de pui, sunt niste mezeluri fat free sau 98%, nu stiu ceva de genu 6 felii f subtiri 50 cal, apoi barnza, dep ce am, legume la greu: rosii, castraveti, salata, ridichie, mustar, ketchup....fac niste combinatii de te doare capu'

Am alaturat pranzul cu cina pt ca nu pot sa le delimitez, le sucesc si le invatesc de le vine rau. Acum nu imi mai vine nimic in minte din ce mananc, dar in mare cam asta e.
In principiu, incerc sa gatesc fara ulei sau doar folosesc un spray; de obicei painea este prezenta la miul dejun, nu prea mai simt nevoia sa mananc paine in cursul zilei; dupa cina nu mai mananc nimic, beau doar ceaiuri si f rar cola zero; am mesele la ore fixe si ma impac super bine cu asta (deja practic asta de aproape 2 luni).

Marea mea problema este gustarea 2. Ce e in plus fata de prima gustare ar fi niste fructe uscate, salata de fructe cu alune sau niste covrigei low fat, dar nu fara calorii. Nu pare nesanatos, insa in acest moment al zilei parca o iau razna. NU imi mai controlez portiile si exista riscul sa le mananc pe toate la o singura gustare Rad eu acum, da....nu-i de ras. Incerc sa imi fac de lucru in perioada asta, dar nu imi iese mereu.
Cam asta e ce pap si am spus si unde gresesc. In rest, incerc sa fac miscare, ma duc la sala, piscina, plus treburile zilnice. Vaai!!! am calcat odata 3 h continuu, nu imi mai simteam calcaiele sau cand ma apuca pe mine gatitul si fac la mancare, in care includ si ceva dulce, de zici ca hranesc o armata, nu 2 pers

Acum ma duc sa vad ce planuri are al meu sot si cum sta cu spatele, poate iesim la un tenis.
__________________

amy0404, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 1945 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1428 kcal/zi. Pentru a slăbi 3 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1171 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]